Wil je een friteuse kopen? Let hier op!

Wil je een friteuse kopen? Let hier op!
Posted in: Inspiratie, Frituren

Wil je een friteuse kopen? Let hier op!

Wil je een friteuse kopen, maar weet je niet goed waar je op moet letten?

In deze  blog  gaan  wij  het  hebben  over  de  onmisbare  horeca  friteuse. Eigenlijk heeft elke eetgelegenheid een friteuse. Als we aan een friteuse denken,  denken  we  al  snel  aan  patat,  frikadellen,  kroketten  of borrelhapjes. Ook is er een friteuse nodig voor het frituren van kroepoek, loempia’s,  gefrituurde  garnalen,  oliebollen  of  zelfs  gefrituurd  ijs.  Een friteuse is dus eigenlijk een van de meest essentiële horeca apparaten in jouw  keuken.  Wil je weten  waar  je  op  moet  letten  bij  het  kopen  van  een friteuse? Lees dan snel verder.

Hoe werkt een friteuse

Voor  het  gebruiken  van  friteuses  heb  je  frituurvet  of  olie  nodig.  De vloeistof  wordt  verhit  tot  de  juiste  temperatuur.  Deze  temperatuur  ligt tussen de 160 en 175 graden. De frituurpan wordt verhit door elementen onder de pan of om de pan heen. Om lekker eten uit de frituur te krijgen en  geen  vieze  slappe  hap,  moet  je  ervoor  zorgen  dat  de  temperatuur constant  is.  Ook  moet  het  frituurvet  tijdig  vervangen  worden.  Ook  is  de kwaliteit van de friteuse belangrijk. Goede friteuses zullen meer constante temperaturen hebben, dan goedkopere varianten.

Gas friteuses

Hoe kun je een friteuse schoonmaken?

Hoe  kun je  het  best  jouw  friteuse  schoonmaken?  Zorg  dat  het  frituurvet tijdig vervangen wordt. Hoe vaak het frituurvet vervangen moet worden is afhankelijk van hoe vaak de frituur gebruikt wordt. In een snackbar is het waarschijnlijk dat de vloeistof vaker vervangen moeten worden dan in een restaurant of lunchroom. Ook moet de vloeistof vaker vervangen worden als  er  bijvoorbeeld  snacks  met  paneermeel  gefrituurd  worden.  De paneermeel  blijft  achter  in  het  vet.  Het  regelmatig  verversen  van  de friteuse is beter voor de smaak van het eten en voor de gezondheid.

Friteuse in de horeca

Een friteuse is dus van belang in de horeca. Het is gemakkelijk en vooral ook  een snelle  manier van het garen van eten. Het eten wordt aan alle kanten gelijk gefrituurd om dat het aan alle kanten in contact is met het vet. Zo wordt het ook gelijkmatig gegaard. Wij kunnen het ons goed voorstellen dat het kiezen, inrichten en efficiënt maken van jouw keuken een hele uitdaging is. HorecaVoordeelshop helpt je bij  het  vinden  van  het  juiste  keukenapparatuur,  presentatiemateriaal  en overige horecaproducten.

Belangrijke zaken bij binnen en buiten frituren.

Bij het frituren van frietjes of frikandellen denken mensen er vaak aan om het in de keuken te doen, maar het is ook mogelijk om deze lekkernijen buiten te frituren. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voor zowel binnen als buiten frituren. Lees hieronder verder voor welke zaken je precies moet opletten!

Belangrijke zaken bij binnen frituren

Bij het binnen frituren komt er net zoals bij koken al snel etensluchten vrij. Dit is omdat je bij de meeste frituurpannen met de deksel open moet frituren. De kans is groot dat er frituurvet en een vettige lucht in je huis blijft hangen, kies daarom voor een friteuse met een geurfilter zodat je de verspreiding van geurtjes kunt beperken. Een handige tip is om je frituurpan onder een afzuigkap te houden zodat de geur door het apparaat zo snel en veel mogelijk van de vettige lucht kan wegzuigen.

Belangrijk om te weten bij buiten frituren

Het is belangrijk om als eerst te weten dat niet alle frituurpannen even goed werken bij lage temperaturen. Door de kou kan een friteuse het niet meteen doen. De oplossing hiervoor is om het in kamertemperatuur te brengen en vervolgens de friteuse naar buiten te verplaatsen, maar let op: zet de frituurpan nog niet aan. Kies een friteuse met handvatten, zo kun je het makkelijk van plek naar plek verplaatsen en krijg je geen vieze handen. Tenslotte is het ook niet aan te raden om bij vorst de frituurpan in een onverwarmde schuur te bewaren. Hierdoor kan het vloeibare vet namelijk bevriezen.

Handige tips voor frituren

Belangrijk om te weten is dat je je olie moet vervangen na maximaal 7 keer frituren. Het kan natuurlijk zo zijn dat je olie misschien wel eerder dan 7 keer frituren vreemd begint te ruiken, vreemde nasmaak geeft of dat het olie schuimt of rookt. Bij zulke gevallen moet je de olie vervangen. Wat voor frituurvet of -olie je gebruikt, dit zal geen verschil brengen in het aantal calorieën. In alle gevallen is een gefrituurd product rijk aan calorieën namelijk. Interesse in een horeca friteuse? Bekijk dan eens Horecavoordeelshop, de horeca groothandel.

Elektrische friteuses

 

4 years ago