Stuur een mail
App met ons via WhatsApp
Bel ons
USP 1
Gratis verzending
Gratis verzending in NL & BE vanaf €200,- In Nederland & België vanaf €250,-
USP 2
Levertijd v/a 1 werkdag
Levering op werkdagen Levering op werkdagen
USP 3
Spoedlevering mogelijk
Dagdeel/Tijdstip leveringen mogelijk Dagdeel/Tijdstip leveringen mogelijk
USP 4
100% garantie
Verzekerd van garantie Verzekerd van garantie

Chafing dish roll top

Chafing dish roll top

De chafing dishes met roll top deksel bij de Horecavoordeelshop werken bijna allemaal op basis van een roestvrijstalen houder waar brandpasta of een waxinelichtje in past. Het merk Bartscher heeft daarentegen een elektrische chafing dish met een roll top deksel. Deze chafing dish heeft ook de mogelijkheid om gerechten koel te houden. De roll top deksel zorgt voor een extra elegante uitstraling op het buffet. Daarbij is het ook superhandig om de deksel omhoog te schuiven in plaats van eraf te halen. Dit voorkomt onnodige vlekken op het tafellinnen en bespaart ruimte op de tafels. De warmte blijft ook beter in de voedselbak bewaart, omdat de roll top deksel er voor een gedeelte op blijft zitten. Een chafing dish die verwarmt op basis van waxinelichtjes of brandpasta kan overal worden gebruikt, hier is geen elektrische aansluiting voor nodig. De chafing dish roll top zijn er in ronde en rechthoekige vormen van onder andere de A-merken Bartscher, Maxpro, Caterchef en Olympia.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

De chafing dish roll top staat in een paar stappen klaar!

Het plaatsen van een chafing dish rolltop gaat in een paar eenvoudige stappen. Allereerst zet je het onderstel op een stevige vlakke ondergrond. De waterbak vul je met warm water. De juiste hoeveelheid water in de bak is wanneer de lege voedselbakken net niet gaan drijven. Veeg de waterbak aan de onderkant droog wanneer deze nat geworden is tijdens het vullen, er mogen geen waterdruppels meer onderaan de bak hangen. De houder kan worden neergezet met de opening van de houder op maximaal. Dan kan de brandpasta worden aangestoken. Schuif het deksel van de chafing dish dicht en wacht 15-30 minuten voordat je de voedselbak met eten erin plaatst. Om het eten goed op temperatuur te houden en uitdroging te voorkomen maak je de deksel elke keer weer dicht. Controleer tussendoor of er nog voldoende water in de bak zit. Tijdens het verwarmen kan het water namelijk gaan koken waardoor het verdampt. Door de deksel op de brandpasta meer te sluiten kan de vlam worden verminderd, waardoor het water niet meer zal gaan koken.

 

De veiligheid van de blikjes met brandpasta voor de roll-tops

Een chafing dish kan je opwarmen door brandpasta te gebruiken. De brandpasta bestaat uit (bio) ethanol alcohol wat gemengd is met water en een verdikkingsmiddel. Voor een veilig gebruik zit de brandpasta in een blikje die in de houders onder de chafing dish past. Na het verwijderen van de dop hoeft deze alleen nog maar worden aangestoken. Na het aansteken van de brandpasta ontstaat er een vlam. Deze vlam kan bijna onzichtbaar zijn, zeker overdag. Houd hier rekening mee in verband met de brandveiligheid. De brandpasta is tijdens het branden roet- en geurvrij. De blikjes met brandpasta hebben een aantal ingebouwde veiligheden zoals het niet morsen bij omvallen, zonder de lont kan je het niet aansteken en de buitenkant blijft koud. De blikjes met brandpasta erin hebben verschillende branduren, van 2 tot 6 uur lang. Wij raden aan om de brandpasta koel te bewaren en in goed geventileerde ruimte. De blikjes brandpasta mogen nooit worden bijgevuld!

 

Presenteren van de chafing roll top dish

Om het buffet helemaal goed aan te kleden kunnen de gerechten worden benoemd op kaartjes of mini krijtbordjes naast de chafing dish. Gebruik een lepelhouder waar de gasten de opscheplepel op kunnen leggen. Leg een passend tafelkleed neer om de tafel te beschermen tegen de warmte van de chafing dish. Borden en bestek in de daarvoor bestemde houders plaatsen en het warme buffet kan worden geopend!