Lopende band ovens

Lopende band ovens

Met een lopende band oven kan je pizza, lasagne, belegde stokbroodjes, croissants en taarten bakken. De oven met een lopende band wordt vaak gebruikt in een druk bezochte pizzeria, bakkerij of lunchroom. Het geeft je de mogelijkheid om grote aantallen deegproducten in een korte tijd klaar te maken voor de gasten. Deze oven wordt door zijn uiterlijk ook wel een tunnel pizza oven genoemd. Bij de Horecavoordeelshop zorgen wij uitsluitend voor de beste kwaliteit apparatuur. Zo ook voor de lopende band ovens, in ons assortiment van de wel bekende merken Combisteel en Bartscher. De ovens zijn er in verschillende prijsklasse die ook een andere capaciteit hebben. Iedere horeca omgeving heeft natuurlijk andere wensen aan de apparatuur in de keuken. Met de lopende band oven kan de kostbare tijd efficiënt worden ingedeeld. Tijdens het bakken van de pizza’s kunnen de volgende deegbodems alweer worden belegd met verse toppings.

Sorteer op
Doorlooppizzaoven 3550TB10, Bartscher, 110(D) x 50(B) x 42(H), V230/3500W
Doorlooppizzaoven 3550TB10, Bartscher, 110(D) x 50(B) x 42(H), V230/3500W
5 op basis van 1 beoordelingen
    Aansluitwaarde: 230V - 3,5 kW | Breedte: 47,2 | Diepte: 104,5
€ 981,14 € 810,86 excl. btw
1 - 3 werkdagen
Levertijd v/a 1 werkdag
Levering op werkdagen
100% garantie
Verzekerd van garantie
Spoedlevering mogelijk
Dagdeel/Tijdstip leveringen mogelijk

Hoeveel pizza’s kan je bakken met een lopende band oven?

De lopende band ovens staan voornamelijk bekend om het bakken van de pizza’s. Elke pizzaria heeft er wel eentje staan en moet natuurlijk ook weten of de oven het aantal bestellingen aankan. Of heb je zelfs meerderen lopende band ovens nodig om de aantallen bij te houden. Het aantal pizza’s die je per uur kan bakken is wel afhankelijk van de grootte en dikte van de pizzabodem. Ook kan je de snelheid van de lopende band instellen.  In de oven van Bartscher kan maximaal een doorsnede van 32 centimeter en de lopende band ovens van Combisteel zijn geschikt voor verschillende groottes. Denk hierbij aan een verschil tussen 13 tot 180 pizza’s per uur. De 13 pizza’s per uur hebben dan een grootte van 40 centimeter. Terwijl de pizzabodem met een doorsnede van 25 centimeter met 180 stuks in één uur kunnen worden gebakken. Het is dus van belang om van tevoren te bedenken welke maat of maten pizza je gaat bakken en hoeveel pizza’s er nodig zijn in één uur.

 

De lopende band oven is eenvoudig te bedienen

Om de lopende band oven te gebruiken zet je eerst de hoofdschakelaar aan. De gewenste temperatuur kan worden ingesteld, deze is voor boven en onder apart aan te geven. Dan kan de snelheid voor de transportband worden ingesteld. Nu heeft de lopende band oven een aantal minuten nodig om de ingestelde temperaturen te bereiken. Ondertussen kan de pizza of een ander gerecht worden voorbereid. De gerechten mogen niet direct op de band worden gelegd. Gebruik hiervoor een bak of plaat die daarvoor is gemaakt. Na het plaatsen van het gerecht op de lopende band bakt de oven het op basis van de instellingen. Wanneer het gerecht klaar is kan je deze eraf halen en serveren. Het voordeel aan deze oven is dat diegene die het gerecht bereid aan de ene kant staat en een ander persoon het gerecht eruit kan halen aan de andere zijde. Zo heeft ieder zijn eigen werkruimte. Het merk Combisteel heeft de mogelijkheid om een passend onderstel op wielen mee te bestellen. Dit geeft direct de juiste werkhoogte. Houd er rekening mee dat de lopende band oven niet op hoge temperaturen staat ingesteld wanneer deze leeg is. Dit kan vooral een hoop energie besparen.

 

Het schoonmaken van de lopende band oven

Het onderhouden van de lopende band oven is een dagelijkse bezigheid. Na elk gebruik moet het apparaat worden schoon gemaakt. Voor het reinigen moet de lopende band oven worden uitgeschakeld en zijn afgekoeld. De buitenkant kan worden schoon gemaakt met een zacht, vochtig doekje met mild reinigingsmiddel. Leeg eventueel de kruimellade en maak deze ook schoon met een doekje. Na het schoonmaken moet het oppervlakte weer goed drogen voor een volgend gebruik. De lopende band moet minimaal 1 keer per week worden gereinigd. Dit kan ook met een zachte, vochtige doek. Bij hardnekkig vuil kan er een afwasborstel of pannenspons worden gebruikt. Haal deze heen en weer over het rooster van de transportband. Zet de band tussendoor aan, zodat deze doordraait, en weer uit om het volgende deel van de transportband schoon te maken.

 

Bijpassende producten voor het maken van pizza

Bij de Horecavoordeelshop hebben we een uitgebreid assortiment passend aan het maken van pizza’s. Voor de bereiding van het perfecte deeg zijn er deegmachines, deegsnijders, deegrol apparaten en kan het deeg worden bewaard in een speciale kast. Tijdens het toevoegen van de toppings wordt er gebruikt gemaakt van saus, vers voorgesneden vlees en groenten. Deze kunnen worden bewaard in de ingrediënten bakken. Met een opscheplepel die een platte onderkant heeft kan de saus gelijkmatig over de pizzabodem worden verdeeld. Wanneer de pizza helemaal is belegd kan deze in de pizzapan op de lopende band worden geplaatst. Na het bakken kan de pizza met een schep uit de pan worden gehaald en worden gesneden. Leg de gebakken pizza op een pizzabord of in een doos in de thermobox om deze te vervoeren. Op de toonbank kunnen de acties op een tafel krijtbord in pizzavorm worden geschreven.