Stuur een mail
App met ons via WhatsApp
Bel ons
USP 1
Gratis verzending
Gratis verzending in NL & BE vanaf €200,- In Nederland & België vanaf €250,-
USP 2
Levertijd v/a 1 werkdag
Levering op werkdagen Levering op werkdagen
USP 3
Spoedlevering mogelijk
Dagdeel/Tijdstip leveringen mogelijk Dagdeel/Tijdstip leveringen mogelijk
USP 4
100% garantie
Verzekerd van garantie Verzekerd van garantie

Gastronormbakken

Gastronormbakken

De gastronormbak is te gebruiken op veel plaatsen in de horeca voor koud, warm en zelfs bevroren toepassingen. Zo kunnen de groenten in gastronormbakken lang vers worden gehouden in de koeling en de warme gerechten worden opgediend in een RVS bak die je in de bain marie plaatst voor op het buffet. Door de standaardmaten en de 6 dieptematen is er een ruime keuze in de bakken. Ook biedt de Horecavoordeelshop diverse materialen en kleuren aan, deze kunnen dan gebruikt worden op code of voor bepaalde productgroepen. De voedseldozen vallen ook in deze groep gastronorm bakken, door de standaard maten en het veelzijdige gebruik ervan.

De standaard maten van de gastronormbakken kunnen we het beste weergeven in de afbeelding hieronder. Daarbij zijn alle GN maten ook nog in de 6 dieptematen van 20, 40, 65, 100, 150 en 200 mm te verkrijgen. Deze maten zijn internationaal bekend en erkend volgens de Europese Norm 631.

Een gastronorm bak wordt veel gebruikt in de horeca en dat is eigenlijk wel logisch. Ze zijn hygiënisch, verwisselbaar en met elkaar te combineren. Door de standaard maatvoering kan de GN bak in een koelkast, bain marie, chafing dish, werkbank, saladette, transportwagen en nog vele andere warme en koude apparatuur. In de loop van de tijd is veel professionele apparatuur voor in en om de keuken aangepast op de gastronorm maat. Een gerecht kan zo in de bak blijven zitten en worden voorbereid, gekoeld, verwarmd in de oven, opgemaakt en worden uitgeserveerd. Een efficiënte manier van werken ook door de indeling van de ruimte.

GN bakken van kunststof, RVS, in het zwart en transparant, volop keuze!

Door de verschillende toepassingen zijn de GN bakken er in RVS, kunststof, melamine, polycarbonaat en polypropyleen. Elk materiaal heeft weer zijn eigen voordelen. De RVS bak is er ook met geperforeerde gaatjes in de bodem en/of zijkanten. Deze dienen voor het weg laten lopen van het vocht welke ontstaat in de bak. Deze geperforeerde gastronormbak kan worden gebruikt om een gerecht te stomen. De kleine gaatjes laten de stoom rond het eten circuleren terwijl het overtollige water weg loopt, zo blijven de gerechten sappig en mals. Tijdens het langdurige warm houden van een gerecht kan het ook belangrijk zijn dat het overtollige vocht weg loopt. Zo blijft de kwaliteit van het gerecht behouden. Let er wel op dat de deksel telkens op de bak wordt gedaan zodat het voedsel niet uitdroogt. De gastronormbak geperforeerd kan heel goed in de chafing dish en bain marie worden geplaatst.

Vergeet niet de gastronorm deksel, de tussenstrip en het lekrooster bij de GN bak.

Voor op de gastronorm bakken zijn er speciale deksels met en zonder handvat die ervoor zorgen dat het voedsel vers blijft. Door de deksels te gebruiken kunnen de bakken ook op elkaar worden gezet. Dit bespaart ruimte in de koeling of op een werkbank. Sommige deksels hebben een uitsparing voor een opscheplepel, het eten blijft warm en ondertussen kan er op elk moment worden geserveerd. Bij het plaatsen van RVS gastronormbakken in onder andere een koelwerkbank hebben de maten vanaf 1/4 GN en kleiner een ondersteuning nodig. Hiervoor zijn de RVS tussenbruggen oftewel strips, ze zorgen ervoor dat de GN bak goed op zijn plaats blijft. Een andere toevoeging voor het gebruik tijdens opslaan, transport of serveren van de GN bakken zijn de lekroosters. Vooral de hittebestendige lekroosters zijn aan te raden in de keuken of op het buffet. De openingen in het rooster zorgen ervoor dat het vocht wordt afgevoerd tijdens het stomen of warmhouden. Hierdoor wordt de textuur van het gepaneerde en knapperige voedsel behouden.

Met voedseldozen kan je hygiënisch, efficiënt en op kleurcode werken.

De voedseldozen zijn zeer veelzijdig door de maten, kleurcodes op deksels en clips, opklapbare deksels en wieltjes onder de bakken. Ze zijn vaak bestand tegen breuk en geschikt voor in de vaatwasmachine, vriezer, en magnetron. Er kan allerlei soorten voedsel in worden bewaard, van ontbijtgranen tot aan vlees. De inhoud van de voedseldozen en voedselcontainers varieërt van 1 tot aan 140 liter.

Het uitgelichte merk in de voedseldozen is Araven. De dozen voldoen aan de eisen omtrent de voedselveiligheid en hygiënevoorschriften. Araven biedt ook container dozen die een gebogen deksel hebben die alleen aan de voorzijde open kan. Zo kan je eenvoudig bij alle voorraad. De containers zijn stapelbaar en in de bekende gastronorm maten.