HACCP-hoekje

HACCP-hoekje

Zo hebben we thermometers die controleren of je voedsel op de juiste manier gekoeld is, maar ook of het eten goed genoeg verwarmd is. Snijplanken die makkelijk hygiënisch te reinigen zijn en snijplanken met een kleur die past bij de HACCP-kleurcodering zodat je het risico op kruisbesmetting flink beperkt. Stickers met kleurcodes voor de dag of allergie-informatie waarmee je duidelijk de inhoud en houdbaarheid aan kunt geven. Hoofddeksels, haarnetten en hoofddoeken die ervoor zorgen dat er geen haren verspreid worden. Maar ook afvalbakken en poetsroldispensers die je helpen alles weer schoon en netjes achter te laten.

 

Hoe werk ik volgens de HACCP?

Door het maken van een duidelijk plan zorg je ervoor dat je horecabedrijf echt goed voor de dag komt en voorkom je onveilige situaties en verspilling. Maak zelf een plan gebaseerd op de 7 basisprincipes of gebruik de Hygiënecode die je op de website van de NVWA kunt vinden. Zorg ervoor dat de regels zo duidelijk mogelijk zijn voor iedereen in het bedrijf en presenteer het bij voorkeur zo kort en bondig mogelijk op een goed zichtbare plek. Elk bedrijf dat met voedsel werkt krijgt van tijd tot tijd controle van NVWA-inspecteurs om vast te stellen of je op een veilige manier werkt. Veel ervan is eigenlijk heel simpel, zoals het afdekken van voedsel, handen wassen en het voorkomen van kruisbesmetting door sla bijvoorbeeld niet met hetzelfde mes als rauwe kip te snijden.

 

Alles netjes gelabeld

Wij verkopen allerlei producten die het makkelijk maken om op een hygiënische manier voedsel te verwerken. Een makkelijke manier om het bewaren van voedsel overzichtelijk te maken is met het gebruik van HACCP-stickers. Deze zijn gemaakt aan de hand van kleurcodes die duidelijk aangeven wat voor ingrediënten er in een bak zitten of op welke datum het voedsel is verpakt. Je kunt hierbij kiezen uit stickers die geschikt zijn voor op wegwerpartikelen of die makkelijk te verwijderen zijn en stickers voor in de koeling of juist speciaal voor in de vriezer. Om het extra makkelijk te maken hebben we ook een dispenser waarin alle soorten stickers naast elkaar worden bewaard. Voor stickers die helemaal zijn aangepast aan jullie situatie, hebben we een stickertang waarmee je zelf labels kunt printen.

 

Schoon en veilig met Horecavoordeelshop

Bij ons kun je terecht voor allerlei producten voor het bewaren, bereiden en weer afvoeren van voedsel. Waaronder afvalbakken van merken als Rubbermaid, Jantex, Bolero en Combisteel. Thermometers die binnen een seconde meten of je vlees gaar is. Of die ene beanie die lekker zit en koel aan blijft voelen. Antibacteriële snijplanken volgens de HACCP-kleurcodes die je helpen kruisbesmetting te voorkomen door rauw en bereid vlees op apart planken te snijden. Maar ook zeep- en handdoekdispensers die ervoor zorgen dat je snel en makkelijk schone handen hebt.