Welk dienblad is het meest geschikt voor jouw onderneming?

Welk dienblad is het meest geschikt voor jouw onderneming?
Posted in: Koopgids, Keukengerei

Welk dienblad is het meest geschikt voor jouw onderneming?

Welk dienblad is het meest geschikt voor jouw onderneming?

Bij het dragen van grote hoeveelheden voedsel en drank komt een dienblad altijd goed van pas, deze dienbladen zijn geschikt voor het personeel in de kantine of de klanten in de eetgelegenheid. Onze dienbladen hebben een groot en egaal oppervlak, waarmee je glazen wijn, hoofdgerechten en lunches veilig, comfortabel en snel rond kan brengen. De beste bladen hebben de volgende specifieke kenmerken: ze hebben grotere handgrepen, voorzien van een antislip oppervlakte en gemaakt van stevig materiaal. Dat maakt het dragen van drank en etenswaren een stuk eenvoudiger.

Ons aanbod dienbladen bevat talloze soorten en materialen, het is daarom van belang dat je een dienblad kiest welke geschikt is voor jouw zaak en voldoen aan de behoeften daarvan.

 

Klik hier voor alle dienbladen

 

WELK TYPE DIENBLAD KAN JE HET BEST KIEZEN?

Wanneer je hoofdgerechten, glazen wijn of cocktails in een drukke bar of restaurant moet serveren, zijn antislip dienbladen de beste optie. Maar op plekken waar de klanten zelf dienbladen moeten dragen, komen fastfood dienbladen het meest in aanmerking. Elk type dienblad heeft zijn eigen unieke voordelen en specificaties. Daarom is het erg belangrijk om te weten waar de bladen gebruikt gaan worden en wie deze dienbladen zullen gaan gebruiken.

De soorten dienbladen:

Antislip dienbladen

Een antislip dienblad is voorzien van een stroeve oppervlakte dat voorkomt dat het glaswerk en het servies gaat schuiven en op de grond valt. Het rubber wat wordt gebruikt voor de oppervlakte is van nature waterafstotend en biedt grip en weerstand. Wat ervoor zorgt dat nat en glad tafelgerei niet gaat glijden op het dienblad, dit beperkt het risico op schade en letsel. De meeste antislip dienbladen zijn uitgerust met een verhoogde rand, die onnodig geknoei tegenhoudt. Het grote formaat van onze dienbladen stelt het personeel in staat om meer eten en drinken te dragen, te serveren en af te ruimen. Dit zorgt ervoor dat de dienstverlening sneller en efficiënter wordt.

Ons advies: Gebruik dit in restaurants, cafés en lounges, waar het van belang is dat personeel drankjes en gerechten snel en veilig rond kan brengen.

 

Klik hier voor alle anti-slip dienbladen

 

Hier een kleine greep uit ons assortiment dienbladen
 

Fastfood dienbladen

Fastfood dienbladen zijn geknipt voor grote zelfbedieningsrestaurants, waar de klant zijn gerechten zelf pakt en naar de tafel draagt. Deze dienbladen zijn stug en buigen niet als ze zwaarbeladen zijn. Daardoor kunnen gasten hun maaltijden veilig dragen. Veel bladen hebben een stroef oppervlak om schuiven te voorkomen, een verhoogde rand om knoeien te verhinderen en forse handgrepen voor een stevige grip. Al deze kenmerken verminderen het risico op morsen als klanten hun maaltijden naar de tafel brengen. Onze fastfood dienbladen zijn verkrijgbaar in klassieke kleuren, met rustieke houtafwerkingen maar ook met een meer eigentijds design zoals graniet. Dat houdt in dat er voor elk type zaak een passend dienblad te vinden is.

Ons advies: Gebruik dit in grote fastfoodrestaurants, snackbars, kantines, buffetbars, koffiebars en elke andere informele eetgelegenheid.

 

Klik hier voor alle fastfood dienbladen

 

Scroll door ons assortiment dienbladen

Welk materiaal past het beste bij jou?

Materialen zijn van doorslaggevend belang bij de keuze van dienbladen voor jouw zaak. Los van de doelmatigheid bepaalt het materiaal het uiterlijk en de prijs van het dienblad in belangrijke mate. Tenslotte weerspiegelt het gebruikte materiaal zowel de praktische bruikbaarheid van het dienblad als het decor van de zaak waarin het gebruikt wordt.

Hier een opsomming van de meest voorkomende materialen voor dienbladen:

  • Plastic
  • Glasvezel
  • Hout
  • Houtfineer
  • Laminaat
  • Metaal

Plastic dienbladen
Of ze nu gemaakt zijn van polystyreen, polypropyleen, polycarbonaat of ABS, plastic dienbladen zijn uiterst functioneel en betrouwbaar. De opmerkelijk robuuste plastic dienbladen zijn bestand tegen dagelijks gebruik zonder te breken, te barsten of te versplinteren. Dat maakt ze zeer geschikt voor drukke fastfoodrestaurants en grote kantines.

De plastic dienbladen zijn verkrijgbaar in een breed assortiment aan primaire kleuren, van rood en wit tot zwart en groen. Daardoor passen ze perfect in het kleurrijke interieur van een fastfoodrestaurant. We hebben ook plastic dienbladen met meer eigentijdse afwerkingen, zoals graniet, parelmoer en gespikkeld rook. Dit is ideaal om een modern tintje aan jouw inrichting te geven.

Glasvezel dienbladen
De wat hogere prijs van glasvezel dienbladen wordt gegrond door de voordelen die eraan verbonden zijn. Glasvezel is sterker dan plastic. Dat houdt in dat deze bladen meer eetgerei aankunnen zonder te buigen, te barsten of te breken. Glasvezel is bovendien lichter dan plastic, waardoor het bedienend personeel meer drank en voedsel kan dragen en de dienstverlening vlotter verloopt.

Deze glasvezel dienbladen zijn verkrijgbaar met strakke zwarte en witte afwerkingen, maar ook in stralend groen, wijnrood of blauw, perfect om kleur te geven aan jouw eetgelegenheid. We hebben ook glasvezel bladen in ons assortiment van modern licht graniet voor wie op zoek is naar een meer eigentijds uiterlijk.

Houten dienbladen
Houten dienbladen zijn van nature sterk en elegant. Daardoor voegen ze iets toe aan elke bistro, koffiebar en hotel. Onze acaciahouten en bamboe dienbladen hebben een luxe en tijdloos uiterlijk. Op die manier vormen ze het perfecte decor voor het opdienen van een traditioneel ontbijt of om koffie en thee te serveren. Het natuurlijke materiaal bezorgt elk dienblad een unieke kleurenrijkdom en nerftekening, waardoor elk exemplaar zijn eigen karakter en charme bezit. Veel van onze houten dienbladen zijn voorzien van een laklaag, waardoor deze gemakkelijk te onderhouden zijn en vlekvrij blijven.

Houtfineer en laminaat dienbladen

Het verschil tussen houtfineer en laminaat.

Makkelijk uitgelegd, laminaat is een kunstmatig product, terwijl houtfineer gemaakt wordt van echt hardhout. Een houtfineer dienblad bestaat uit een dunne laag echt hardhout gehecht of geplakt aan goedkoper materiaal zoals multiplex. Een laminaat dienblad is gewoonlijk gemaakt van plastic voorzien van een laagje bedrukt papier met een houtstructuur.

Omdat bij het vervaardigen natuurlijk materiaal wordt gebruikt, oogt een houtfineer dienblad wat chiquer dan een laminaat blad. Tegelijkertijd zijn ze aanzienlijk goedkoper dan massief houten dienbladen. Daar staat dan weer tegenover dat laminaat dienbladen vanwege de gebruikte kunststof sterker zijn dan fineer dienbladen. Bovendien zijn ze meer hitte-, kras- en vlekbestendig. Dat maakt laminaat dienbladen bij uitstek geschikt voor grote restaurants waar dienbladen zeer intensief gebruikt worden.

Houtfineer en laminaat dienbladen hebben een meer rustieke en organische uitstraling dan standaard plastic dienbladen. Ze zijn daarom geknipt voor koffiebars en cafetaria's die hun interieur een vleugje warmte willen geven. Wij leveren ook laminaat dienbladen met een moderne granieten afwerking.

Metalen dienbladen
Praktisch, sterk en stijlvol: metalen dienbladen zijn ideaal als je een heerlijke biefstuk opdient, maar ook perfect als je in een restaurant wijn serveert of in een hotel koffie en thee aanbiedt.

Of ze nu van aluminium of van roestvrijstaal zijn gemaakt, onze metalen dienbladen zijn licht en toch ijzersterk. Daarom buigen ze niet als ze zwaarbeladen zijn. Metalen dienbladen zien er piekfijn uit waardoor de gerechten en drankjes met flair en finesse gepresenteerd kunnen worden.

 

Hoe onderhoud je dienbladen?

Al onze dienbladen zijn gemaakt om lang mee te gaan. Toch is onderhoud belangrijk om de langst mogelijke levensduur te realiseren. Dit is op de lange termijn ook gunstiger voor de portemonnee.

Hoe maak je plastic, laminaat en glasvezel dienbladen schoon?

Een deel van onze plastic, laminaat en glasvezel bladen is vaatwasser bestendig. Maar als dat niet het geval is, kan de enorme hitte van een horeca-vaatwasser leiden tot kromtrekken en buigen. Geen nood: al deze dienbladen kunnen eenvoudig schoongeveegd worden, zodat ook op drukke momenten een snelle doorloop verzekerd is.

We adviseren deze dienbladen schoon te maken met warm sop en een zachte doek, een krasvrije spons of een zachte borstel. Als je vlekken wilt verwijderen met een schoonmaakmiddel, gebruik dan geen schuurmiddel. Zorg ervoor dat de bladen droog zijn voor ze gestapeld worden.

Hoe maak je antislip dienbladen schoon?

Om te zorgen dat het stroeve oppervlak van uw antislip dienblad zo lang mogelijk meegaat, raden we aan het met de hand te reinigen. Dat doe je bij voorkeur met een warm sopje en een zachte doek, spons of borstel. Nogmaals, als je een schoonmaakproduct wilt gebruiken, kies dan geen schuurmiddel. Voordat je deze dienbladen stapelt, doe je er verstandig aan ze eerst droog te maken om plasvorming te voorkomen.

Hoe maak je houten en houtfineer dienbladen schoon?

Bij het reinigen van houten en houtfineer dienbladen is het essentieel dat je ze nooit onderdompelt of in de vaatwasser zet. Langdurige blootstelling aan water kan tot gevolg hebben dat de houtvezels uitzetten en barsten, wat dan weer leidt tot kromtrekken en vervorming.

We adviseren het blad met de hand schoon te maken. Gebruik bij het sop geen schurende borstels of sponzen. Dep de dienbladen na het reinigen af met handdoekrolpapier en laat ze vervolgens goed opdrogen.

Hoe maak je RVS en aluminium dienbladen schoon?

De meeste RVS en aluminium dienbladen zijn geschikt voor horecavaatwassers. Als dat niet het geval is, volstaat een sopje om ze weer stralend schoon te krijgen, klaar voor gebruik. Nogmaals, gebruik bij voorkeur een zacht doekje, een krasvrij sponsje of een zachte borstel en vermijd schuurmiddelen. Zorg ervoor dat de bladen droog zijn als ze gestapeld worden.

 

Klik hier voor al onze dienbladen

 

 

 

 

5 years ago