Waarom Japanse messen onmisbaar zijn in iedere keuken!

Waarom Japanse messen onmisbaar zijn in iedere keuken!
Posted in: Keukengerei

Waarom Japanse messen onmisbaar zijn in iedere keuken!

 

Kwalitatief goede koksmessen zijn onmisbaar bij het bereiden van de lekkerste gerechten. Maar wist je dat een Japans keukenmes vele voordelen met zich meebrengt en daarom ideaal is voor in de keuken van jouw horecazaak? 

De voordelen van Japanse messen

Over het algemeen is een Japans mes gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor het fijn werkt en daarnaast lang meegaat. Het Japanse keukenmes staat bekend om zijn precisie en scherpte, waardoor je ingrediënten gemakkelijk en snel in kleine stukjes kan snijden. Als je een Japans keukenmes vergelijkt, dan is deze een stuk lichter van gewicht. Daarnaast heeft het staal van een Japans mes een hoge hardheid, waardoor het mes langer scherp zal blijven.

De verschillende soorten Japanse messen

Er zijn verschillende Japanse messen soorten op de markt. Zo heb je een Japans Santoku mes, wat geschikt is voor verschillende ingrediënten. De betekenis van Santoku is drie deugden. Een Japans Santoku mes is dan ook geschikt voor het bereiden van vis, vlees en groentes. Het Gyuto mes is een chefsmes en kan voor meerdere grotere klussen gebruikt worden. Tevens heb je een Japans groentemes: de Nakiri. Het Sujihiki mes en het Yanagiba mes behoren ook tot de meest bekende Japanse messen soorten.

Japanse messen van topkwaliteit

Of je nu een Japans groentemes, een Gyuto mes of een ander soort mes koopt, het is altijd van belang dat het van de beste kwaliteit is. Je zal merken dat de messen van topkwaliteit fijn werken en daarnaast langer meegaan. Investeer daarom in goede messen, waar je vervolgens lang plezier van kan hebben. Wil je in een keer klaar zijn? Koop dan een Japanse keukenmessen set bij HorecaVoordeelshop.

11 months ago