Tips om jouw gerechten op een unieke manier te presenteren

Tips om jouw gerechten op een unieke manier te presenteren
Posted in: Handige tips

Tips om jouw gerechten op een unieke manier te presenteren

 

De zintuigen van gasten worden op verschillende manieren geprikkeld. Natuurlijk bepalen de geur en smaak van de gerechten voor een erg groot deel de beleving, maar de presentatie van ieder gerecht is minstens zo belangrijk. Want naast dat dit de beleving in het restaurant helemaal compleet maakt, zien de gerechten er ook nog eens bijzonder goed uit. De sleutel tot succes:

-Het juiste bord
-Less is more
-Veel contrasten in kleur
-Hoogte op het bord
-Verschillende texturen

Maar hoe kun je een mooie presentatie creëren? Je kunt eenvoudig de presentatie van gerechten verbeteren.

Tips voor het opmaken van een voorgerecht

Een mooie presentatie van het voorgerecht is van cruciaal belang. Het is het gerecht dat de gasten als eerste voorgeschoteld krijgen, waar de smaakpapillen door worden gestimuleerd en waar de start van een mooie avond mee is gemaakt. Om het gerecht extra dimensie te geven, is het investeren in de nodige tools aan te raden. Denk daarbij een serveerplateau of amuselepels. Hierdoor klopt het gerecht tot in detail en is het een lust voor het oog.

Tips voor het opmaken van een vleesgerecht

Eten presenteren bord voor het hoofdgerecht is natuurlijk minstens zo belangrijk. En kies je voor een bord opmaken vlees, dan is de cuisine van het vlees het belangrijkste van alles. Snijd daarnaast het vlees mooi diagonaal met een vleesmes, zodat het fantastisch oogt op het bord. Garneer het met geglaceerde worteltjes, een bakje frietjes voor erbij en een overheerlijke saus. Dit tilt de smaak van het gerecht meteen naar een hoger niveau.

Tips voor het opmaken van het dessert

De presentatie van gerechten verbeteren begint natuurlijk bij het dessert. Het is dé afsluiter van de avond waar veel gasten naar toe aan het leven zijn. Misschien omdat er een chocolade-liefhebber in het restaurant zit, omdat iemand jarig is of omdat er misschien wel een bijzonder aanzoek gepland is. Zorg voor veel kleur op het bord. Denk daarbij aan garnering zoals fruit, takjes munt of bijvoorbeeld ijsversieringen als extra toevoeging. Zo is een bord opmaken dessert altijd een feestje.

Eenvoudig een mooi gerecht opmaken

Met de juiste tools, het uitzoeken van het juiste bord en de juiste tafeldecoratie, weet je zeker dat de beleving bij jou in het restaurant helemaal goed zit. En heb je ook al een keer goed gekeken naar de soort borden voor een bord opmaken? Gebruik ronde borden voor vlees, vierkante borden voor het dessert en emaille borden voor het voorgerecht. 

1 year ago