Schoonmaken op basis van kleurcodering

Schoonmaken op basis van kleurcodering

Schoonmaken op basis van kleurcodering

Schoonmaken op basis van kleurcodering

Schoonmaken op basis van kleurcodering houdt in dat elke ruimte in uw horecagelegenheid een eigen kleur schoonmaakartikelen krijgt toegewezen, waardoor de kans op het verspreiden van bacteriën van de ene naar de andere ruimte verkleind wordt. De 4 kleuren welke horen bij dit systeem zijn:

  • Geel: Keukens
  • Groen: Publieke ruimtes
  • Rood: Sanitair voorzieningen
  • Blauw: Bar en restaurant

Schoonmaken op basis van kleurcodering wordt toegepast in verschillende industrieën en ondernemingen waar veiligheid en gezondheid voorop staan, vooral in de horeca en de gezondheidszorg, omdat mensen ziek kunnen worden van de kruisbesmetting welke zou kunnen ontstaan als dit niet gedaan wordt. De kleur van de schoonmaakproducten is gekoppeld aan één specifieke ruimte. Je wilt bijvoorbeeld niet een keukenvloer schoonmaken met een mop die eerder gebruikt is voor het schoonmaken van de vloer in het toilet.

Kleurcodering is onder te verdelen in 4 ruimtes:

  • Publieke ruimtes – zoals lobby’s, recepties en gangen
  • Sanitair voorzieningen – Toiletten en wasruimtes, hieronder worden ook doucheruimtes en badkamers gerekend
  • Restaurant en bar – waaronder eetruimtes en café lounges
  • Keuken en voedselbereidingsruimtes – keukens, buffetten en andere ruimtes waar voedsel bewaard en/of bereid wordt

Om dit systeem succesvol toe te passen moet je voor elke ruimte aparte schoonmaakartikelen gebruiken welke toebedeeld zijn aan de kleur van de ruimte, met kleurcode steel, kop of borstel zodat deze gemakkelijk te herkennen is. Dit hygiënische schoonmaaksysteem kan toegepast worden op ieder schoonmaakartikel, van moppen en borstels tot doekjes en handschoenen.

 

Klik hier voor alle hygiëne producten

 

Waarom is kleurcodering nuttig en waar wordt het gebruikt

Als je maar één mop gebruikt om iedere vloer in, bijvoorbeeld, het restaurant te reinigen, kunnen bacteriën worden verspreid van het toilet naar de keuken. Dit levert het inherente gevaar op van kruisbesmetting met ziekte als gevolg. De meest effectieve en efficiënte manier om gevoelige ruimten van elkaar te scheiden en het risico op kruisbesmetting te verkleinen, is door te werken met een kleurcoderingsysteem.

Hoe kleurcode schoonmaakartikelen worden toegepast kan per onderneming verschillen en welk systeem je hierbij wilt gebruiken is natuurlijk helemaal aan jou. Het kleurcoderingsysteem die je hier ziet, wordt echter het meest toegepast door horecabedrijven. Je bent zelf vrij om een kleur te kiezen voor een ruimte, mits het personeel hier uiteraard ook van op de hoogte is. Het zou zonde zijn om de juiste spullen aan te schaffen als deze niet op de juiste manier gebruikt worden. Voor gezondheidszorginstellingen zijn er echter wetten en regelgeving die nageleefd moeten worden om de kwaliteit van de patiëntenzorg te waarborgen. Omdat ondernemingen tegenwoordig aan bepaalde regelgeving omtrent hygiëne moeten voldoen is een schoonmaaksysteem met kleurcodering zeer handig en wordt dan ook veelvuldig toegepast in de samenleving. Kleurcoderingssysteem maakt schoonmaken eenvoudiger en efficiënter en het levert een hygiënischere en schonere werkomgeving op.

Ons assortiment op het gebied van kleurcodering

Wij hebben natuurlijk een groot assortiment op het gebied van kleurcodering, nu hebben wij zelf een selectie gemaakt met de belangrijkste producten op het gebied van dit systeem. Om het bedrijf zo hygiënisch mogelijk te laten blijven zijn de volgende 4 producten onmisbaar:

Rood - Sanitair voorzieningen:

Hier tref je onze rode schoonmaakartikelen aan, welke bedoeld zijn om de keuken en andere voedselbereidingsruimtes hygiënisch te houden.

Statisch blok met 4 artikelen naast elkaar:

  • Handveger en blik Rood Jantex CC931
  • Schrobber Rood Jantex SA256
  • Mop Rood, Scot young L343
  • Mopemmer Rood Jantex S222

Blauw - Bar en restaurant:

Hier tref je onze blauwe schoonmaakartikelen aan, welke bedoeld zijn om de keuken en andere voedselbereidingsruimtes hygiënisch te houden.

Statisch blok met 4 artikelen naast elkaar:

  • Handveger en blik Blauw Jantex CC932
  • Schrobber Blauw Jantex SA255
  • Mop Blauw, Scot young L344
  • Mopemmer Rood Jantex S225

Geel - Keuken en voedselbereidingsruimtes:

Hier tref je onze gele schoonmaakartikelen aan, welke bedoeld zijn om de keuken en andere voedselbereidingsruimtes hygiënisch te houden.

Statisch blok met 4 artikelen naast elkaar:

  • Handveger en blik Geel Jantex CC930
  • Schrobber Geel Jantex SA257
  • Mop Geel, Scot young L345
  • Mopemmer Geel Jantex S223

Groen - Publieke ruimtes:

Hier tref je onze groene schoonmaakartikelen aan, welke bedoeld zijn om de keuken en andere voedselbereidingsruimtes hygiënisch te houden.

Statisch blok met 4 artikelen naast elkaar:

  • Handveger en blik Groen Jantex CC933
  • Schrobber Groen Jantex SA258
  • Mop Groen, Scot young L342
  • Mopemmer Groen Jantex S224

 

 

4 years ago