Must-haves voor elk restaurant

Must-haves voor elk restaurant
Posted in: Handige tips

Must-haves voor elk restaurant

Als je een eigen restaurant begint of al enige tijd restauranteigenaar bent, wil je natuurlijk dat - naast heerlijke gerechten op het menu - alles in je restaurant er pico bello uitziet en goed werkt. Bepaalde accessoires, spullen en apparaten mogen in een modern restaurant sowieso niet ontbreken. In dit artikel hebben we de drie belangrijkste restaurant must-haves op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee en pimp jouw restaurant dusdanig, dat de klanten er niet meer weg te slaan zijn.

Professioneel keukengerei & modern keukenapparatuur

Zonder professioneel keukenapparatuur en keukengerei kom je als restauranteigenaar niet ver. Je wilt jouw klanten natuurlijk op de best mogelijke manier van menu's voorzien. Daarvoor mag goed keukengerei niet ontbreken. Denk hierbij aan een goede en zuinige vaatwasmachine (die zonder kalkvlekken achter te laten de afwas voor je doet), blenders, een ruime koelkast en vriezer en bijvoorbeeld een goede kookplaat. Maar ook bestek en allerhande accessoires die je in de keuken nodig hebt, horen natuurlijk bij de musthaves voor jouw restaurant.

Een ruime voorraad disposables

Zonder allerlei soorten wegwerpartikelen ben je als restauranteigenaar nergens. Denk hierbij aan bakjes van karton of plastic, rietjes, ijsaccessoires, vetvrij papier en tonicstampers. We raden je hierbij aan om voor milieuvriendelijke disposables te kiezen, bijvoorbeeld van karton of recyclebaar materiaal. Dan laat je als restauranteigenaar zien dat je oog hebt voor het milieu en klimaat. Veel klanten vinden dit belangrijk, dus kiezen voor recyclebare disposable is tegenwoordig een belangrijk stukje positieve reclame voor je eigen bedrijf.

Wijnkoelers & champagnekoelers

Ten slotte mogen goede wijnkoelers en champagnekoelers niet in de collectie van een professioneel restaurant ontbreken. Uiteraard dien je eerst te zorgen voor een assortiment goede wijnen en champagne van topkwaliteit. Smaak gaat voor alles. Maar jouw drankjes op de juiste temperatuur serveren is minstens zo belangrijk. Zorg daarom voor ruim voldoende wijnkoelers en champagnekoelers, zodat je altijd voldoende voorraad hebt. Dit is zeker van belang als in jouw restaurant geregeld een huwelijksfeest of andere feestelijke gelegenheid georganiseerd wordt. Je kunt je klanten dan de beste wijnen en goede champagnes serveren op de perfecte temperatuur. Veel succes toegewenst met het pimpen van jouw restaurantinterieur.

1 year ago