Kiezen voor onze milieuvriendelijke producten

Kiezen voor onze milieuvriendelijke producten

Kiezen voor onze milieuvriendelijke producten

Voor het behoudt van het milieu kiezen we natuurlijk voor milieuvriendelijke producten voor jouw horecazaak. 

In horecagelegenheden, scholen, kantoren en vele andere ondernemingen worden er veel producten gebruikt die vaak vervangen kunnen worden door producten die vriendelijker zijn voor het milieu. Deze producten kan je in verschillende groepen indelen. Zo zijn er bij ons de milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen, het biologisch afbreekbare wegwerpservies, het beheren van afval en de energiezuinige apparaten.

De keuze voor biologische afbreekbare producten kan eenvoudig in een onderneming worden toegepast en bespaart een hoop afval dat naar de stortplaats gaat. Ook kleine aanpassingen in de dagelijkse werkzaamheden kan een grote bijdrage leveren aan het milieu en kosten besparen.

 

Verpakkingsmaterialen worden ingezet bij aankopen die mee naar huis worden genomen of worden bezorgd. Een goed voorbeeld zijn de plastic tasjes die zijn vervangen door herbruikbare tassen, zoals de papieren tas. De bruine papieren draagzak is stevig en is er in meerderen maten. Voor het meenemen van warme dranken zoals koffie, thee en chocomelk zijn er van het merk Fiesta papieren bekers. Geef je meerderen dranken mee, gebruik dan de bekerhouder van gerecycled papier met ruimte voor 2 tot 4 bekers. In een snackbar of op een festival worden er ook veel snacks en gerechten buiten of thuis opgegeten. Hiervoor zijn de witte doosjes van biologisch afbreekbaar materiaal geschikt. Deze kunnen zelfs in de vriezer en magnetron, zijn bestand tegen water en olie en in verschillende maten. De bamboo en berkenhouten puntzakjes zijn echt de luxe verpakkingsproducten in het milieuvriendelijke assortiment. Ervaar zelf hoe de gasten deze keuze voor het serveren vinden. De meer gangbare lange doosjes met een open zijde voor de pistolets, hotdogs en panini’s zijn er natuurlijk ook van gerecycled papier. Zo kan je een broodje makkelijk vasthouden en eten zonder te knoeien. 

 

Klik hier voor onze disposables

 

Een stapje verder gaan de producten van het biologische afbreekbare servies. Naast het milieubewuste materiaal zijn de producten op maat gemaakt. Ze komen je tegemoet in het serveren van eigenlijk alles wat er in een horecagelegenheid wordt bereid en ingeschonken. Een compleet servies van borden, kommen, bestek en bekers in allerlei vormen en maten. Doorgaans in de kleuren hout en wit. Van het merk Sier Disposables is er de serie Palm, dit servies is gemaakt van de stukken barst die meekomt bij het vallen van een palmblad. De stukken barst geven een mooi effect door de nerven en vouwen in het hout. Naast borden zijn er ook ovale kommen van palm, schalen en bootjes. Mooi te combineren met het houten bestek bestaande uit een lepel, vork en mes.

Naast palm zijn er ook andere materialen gebruikt voor het servies zoals bamboo en bagastro. Bagastro is een materiaal waar 70% suikerriet pulp, ook wel bekend als bagasse, samengevoegd wordt met 30% FSC houtpulp. Dit maakt het een biologisch afbreekbaar product en duurzaam. Door deze artikelen toe te voegen aan je bestaande assortiment draag je op een eenvoudige manier bij aan een gezonder milieu.

 

Milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal

 

Voor de plastic rietjes zijn er ook creatieve vervangers in de markt. Zo zijn er leuke papieren rietjes met een kleur of print. Deze kunnen goed aansluiten bij een bepaald thema of de huisstijl. Voor de ondernemers die de gasten een andere ervaring willen geven zijn er de eetbare rietjes. Deze rietjes kunnen gewoon in de drankjes worden gedaan en zijn er in de smaken aardbei, citroen en zonder smaak. In de luxe drankjes kunnen er rietjes geheel van bamboo worden toegevoegd. Het is net of je de bamboo zelf hebt afgesneden en in het glas hebt gedaan. Een ander materiaal voor rietjes is de combinatie van suikers uit maïs en zetmeel. Dit wordt Bio PLA genoemd. In de lengtes vanaf 14 tot 25 centimeter en met verschillende diktes van het rietje.

 

Wanneer je ervoor kiest om milieubewust te ondernemen komt het beheren van afval al snel om de hoek kijken. Er zijn verschillende producten die je hierin kunnen helpen en maken het de medewerkers duidelijk hoe er met het afval wordt omgegaan of hoe je het afval juist kan verminderen. Met afvalbakken kan je op een eenvoudige manier het afval van elkaar scheiden. Zo komt niet alles op één hoop bij de stortplaats terecht. Veel materiaal en voedingsmiddelen kunnen worden hergebruikt wanneer het eerst van elkaar wordt gescheiden. Een bak met een bepaalde kleur of een gekleurd deksel geeft aan welk afval erin hoort. Het bekende merk Rubbermaid heeft hiervoor deksels in meerderen kleuren met bijbehorende openingen bedacht, dit zijn de Slim Jim deksels. Het gele gesloten deksel met greep is perfect voor voedsel of hygiënisch afval af te sluiten. Dit draagt ook bij aan de hygiëne en veiligheid van de medewerkers. Voor al het papier is er de blauwe deksel met een gleuf in het midden, waar het papier doorheen past. Het groene deksel staat voor alle bekers, flessen of blik die weggegooid kunnen worden. De 2 ronde openingen in het deksel geven dit duidelijk aan. Het grijze tuimeldeksel is voor al het restafval wat niet in de andere containers hoort. Natuurlijk kan je de gekleurde deksels een eigen betekenis geven welke in je onderneming past. Ook zijn de kleur gemarkeerde afvalbakken er in container formaat of in schommeldeksel bakken.

Klik hier voor onze afvalbakken

 

Voor het verminderen van afval kunnen de HACCP-stickers een goede ondersteuning zijn. Deze stickers geven aan op welke datum het voedsel is binnengekomen en voor wanneer ze moeten worden bereid. Ook bereid voedsel kan een etiket krijgen en zo voordat ze verouderd zijn worden gebruikt. De dagen van de week hebben daarbij een vaste kleur. Een andere manier om voedsel niet te laten verouderen voor gebruik is het vacumeren van het voedsel. Dit kan vers of bereid voedsel zijn. Hiervoor heb je een vacumeermachine nodig met de bijbehorende doorzichtige zakken waar het voedsel in gaat. Een handige manier om per portie te verpakken en overzichtelijk koel te bewaren.

 

In de aanschaf van apparatuur kan een grote winst worden behaald op het gebied van energieverbruik. Tegenwoordig zijn met name de koelkasten, vriezers en vaatwassers ingedeeld met een energielabel. Hierop kan je snel zien in welke energiezuinige klasse het apparaat valt. Deze apparatuur is misschien wel duurder in aanschaf, maar zal op langer termijn een kostenbesparend zijn op het verbruik in energie.

                             

4 years ago