Keukengerei dat in geen één keuken mag ontbreken

Keukengerei dat in geen één keuken mag ontbreken
Posted in: Keukengerei

Keukengerei dat in geen één keuken mag ontbreken

Het kan je eigenlijk niet ontgaan zijn dat de keuze in keukengerei tegenwoordig gigantisch is. Je hebt zoveel verschillende pannen, snijplanken en kommen, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Want wat heb je precies nodig om de werkzaamheden in jouw keuken te laten slagen? Wij hebben de belangrijkste onderdelen voor je op een rijtje gezet!

Grote en kleine snijplanken

Het eerste onderdeel dat een prominente plek in jouw professionele keuken moet krijgen, is een snijplank. En dan het liefst meerdere snijplanken. Groot, klein, een middelmaatje, je kan eigenlijk nooit genoeg snijplanken hebben. Je wilt namelijk voorkomen dat alle snijplanken op een gegeven moment in gebruik zijn, waardoor niet al het personeel aan het werk kan. Kwalitatieve snijplanken zijn dus ontzettend belangrijk. 

Diverse pannen

En waar maak je uiteindelijk de gerechten in? Bij vrijwel ieder gerecht heb je een pan nodig. Of dit nu een pan is om pasta in te koken of een pan waarin je biefstuk gaat bakken, er zijn veel verschillende varianten. Zorg dan ook dat je voor ieder gerecht een aantal pannen in de keuken hebt liggen. Zeker wanneer het restaurant bomvol zit, kunnen een aantal extra pannen geen kwaad.

Kwalitatief bestek

Niet alleen jouw gasten hebben kwalitatief bestek nodig, ook in de keuken mag én kan dit niet ontbreken. Door diverse vleesmessen, spatels, serveerlepels en ander kwalitatief bestek in de keuken te hebben liggen, kan een kok op een veilige en comfortabele manier de mooiste gerechten maken. Wees ook hiermee niet te zuinig bij de aanschaf. Je kunt namelijk nooit genoeg bestek hebben.

Mengkommen

Staan er gerechten op de menukaart waarvoor verschillende ingrediënten met elkaar gemengd moeten worden? Dit hoeft niet alleen het geval te zijn bij het bakken van taarten, want het komt vaker voor dan je in de eerste instantie misschien denkt. Wat dacht je bijvoorbeeld van het marineren van kip? Ook daar heb je een mengkom voor nodig. Wanneer je genoeg keukengerei aanschaft, kun je ervan uitgaan dat de drukke avonden in het restaurant soepel verlopen!

2 years ago