Hoe kies ik de juiste menumap?

Hoe kies ik de juiste menumap?

Hoe kies ik de juiste menumap?

Een menumap is een visitekaartje en net als het meubilair de uitstraling van het restaurant of de lunchroom. De map geeft de stijl aan en presenteert wat de eetgelegenheid te bieden heeft. Het is een eerste kijkje in de keuken en voor de gasten een leuke manier om te kiezen uit het aanbod. De menumappen beschermen ook de kaarten waar het eten en drinken op staat vermeld. Dit voorkomt het eindeloos drukken van de menukaarten en bespaart dus een hoop kosten.

Naast de uitgebreide keuzes in de standaard ontworpen menumappen zijn er ook mogelijkheden om je eigen logo of huisstijl op de map te laten graveren of drukken. Deze gepersonaliseerde mappen zijn er in kunstleer, titanium of hout. Met je eigen logo op de een zelf gekozen menumap wordt deze nog persoonlijker.

 

Klik hier voor alle menumappen met eigen logo

 

Zijn menuhouders en menumappen hetzelfde?

Er is een groot verschil tussen de houders en mappen van de menu’s. De mappen zijn bedoeld om te geven aan de gasten die net aan tafel zitten. De map heeft insteekhoezen of een vast geprint menu aan de binnenzijde van de map. Vaak kan je zelf bepalen hoeveel insteekhoezen je nodig hebt om het hele menu te presenteren. Na het bestellen van de gerechten worden de menumappen weer meegenomen door de serveerster. Zo worden de menumappen voor meerderen gasten op één avond aan tafel gebracht en weer opgehaald. Een menukaarthouder heeft een vaste plaats op elke tafel in de horeca gelegenheid. De houders worden bijvoorbeeld gebruikt wanneer er veel tafels staan, zodat de gasten meteen kunnen zien wat er besteld kan worden. De bediening hoeft dan niet telkens de kaarten te brengen en op te halen wat weer tijd bespaart. De menuhouders hebben vaak 1 kaart die aan beide zijden bedrukt is. Wel kan er in sommige menuhouders een menumap worden gestoken. Deze hebben dan een bredere opening zodat de map ertussen past en ook rechtop blijft staan.

 

Klik hier voor alle menukaarthouders

 

De Amerikaanse menumappen presenteren aan alle zijden.

Amerikaanse menumappen laten aan alle zijden van de map het menu zien. Ze hebben aan beiden zijden een transparante omslag en kunnen maximaal 6 zijden aan menu info laten zien. De serie Crystal Range van Securit heeft de transparante delen gemaakt van gerecycled materiaal en is daardoor milieuvriendelijk. De Amerikaanse menumappen zijn er in een enkele A4 formaat en in een 2- of 3-luiks map. Net hoe uitgebreid het menu is die je wilt presenteren aan de gasten. Met het transparante voorvak van een Amerikaanse omslag met twee of drie luiken is het ook mogelijk om een gepersonaliseerde omslag aan het menu toe te voegen. De Amerikaanse menumappen zijn uitstekende ruimtebesparende middelen en zijn één van de meest kosteneffectieve manieren om uw zelfgedrukte menu's te beschermen tegen schade wanneer ze door klanten worden behandeld. In tegenstelling tot traditionele menumappen in mapstijl, kunnen Amerikaanse ontwerpen niet gemakkelijk worden uitgebreid.

Verschillende materialen voor de menumappen.

Menumappen zijn verkrijgbaar in een grote keuze aan materialen, elk met zijn eigen voordelen. Of je nu metaal of leer wilt, het is belangrijk om alles te overwegen, van het uiterlijk tot de duurzaamheid van de menumappen voordat je deze aanschaft voor een langere tijd.

Vooral voor de horeca gelegenheden die milieubewust werken zijn de gerecyclede menumappen van de serie Rio een passende keuze. Deze mappen zijn krasvast en eenvoudig schoon te maken door het gladde oppervlakte. De voorzijde van de map heeft een RVS metalen plaatje met de tekst “Menu” erop. Deze 100% gerecyclede menumappen zijn er in veel heldere kleuren zoals paars, groen, rood en blauw.

De leren mappen zijn er in het gladde leer voor een chique uitstraling binnen je restaurant. Daarnaast zijn er de leren mappen met een krokodillen reliëf voor een luxe en speelse uitstraling. Beiden series zijn van hoge kwaliteit en gemaakt van duurzame materialen. En allebei hebben ook een RVS metalen plaatje aan de voorzijde, die bestand is tegen het roesten. Geschikt voor intensief gebruik en makkelijk schoon te maken met een sopje. De Kroko serie is er in de kleuren wit, paars en zwart. De gladde leren menumappen zijn er in het bruin, zwart, rood en wit.

Menumappen Dagstyle

Een populair alternatief voor de leren mappen zijn de kunstlederen menumappen van Securit. Deze mappen zijn er in vele uiterlijke zoals een houtlook, kurk uitstraling of in meerderen kleuren. De serie Dagstyle kunstlederen mappen zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen en geven de luxe leren uitstraling met een combinatie van meerderen kleuren. De insteekhoezen worden met een elastiek in de map gehouden en kunnen naar wens worden uitgebreid.

Een elegante uitstraling krijg je met de menumap van velours in een grijze kleur. Het velours geeft een mooie warme look en is er ook in de variant wijnmap. Dit is een uitzonderlijke set menumappen die aan de binnenkant een zwarte velours stof heeft. Standaard met 1 insteekhoes voor 4 pagina’s aan menu en uit te breiden tot aan 20 pagina’s.

De Led verlichte menukaarten zijn een aanwinst voor op de bar, restaurant of in een café. De verlichting geeft een sprankelend effect en brengt de aandacht van de gasten direct naar het menu. In een enkele, dubbele of 3-luiks variant. Op het bijgeleverde transparante papier kan naar wens tekst en afbeeldingen op worden geprint met een eigen printer. Daarna schuif je het transparante papier zo in de menumap. De mappen zijn er in het zilver of zwart.

In ons assortiment zijn er geen menumappen die volledig van hout zijn gemaakt. Wel hebben we de menumappen met een houten rug voor meer stevigheid aan de map. Met de schroeven kan de rug eenvoudig open worden gemaakt om de hoezen uit te breiden. Het is mogelijk om extra  schroeven los mee te bestellen of indien nodig later te vervangen. Deze mappen zijn voor binnen en buiten gebruik door de bestendigheid tegen UV en krassen.

Menumappen

Welke kleur menumap kies ik?

De kleuren van een menu kunnen een grote invloed hebben op uw klanten. Wanneer je voor kleurrijke menumappen kiest zullen deze kleuren van invloed zijn op de gasten en hun diner. Bepaal van tevoren wat de menumap moet gaan uitstralen, rust of sprankelend. Onderzoek wijst uit dat groen de natuurlijke goedheid van voedsel kan benadrukken, terwijl oranje de eetlust kan stimuleren. Geel is optimistisch en trekt de aandacht van mensen, maar kan in grote hoeveelheden toch afschrikken. De meeste restaurants kiezen kleuren die passen bij hun stijl en hun aanbod in eten & drinken. In de map komen de menukaarten met al het eten & drinken die de gasten kunnen bestellen. Ook  hierin is het belangrijk om na te denken over de stijl waarin wordt gepresenteerd. Denk aan het lettertype, de opmaak en de kleuren.

Hoe groot zijn de menumappen?

Menu’s worden in verschillende formaten gemaakt, omdat elke horeca eigenaar andere wensen heeft. Zo verschilt het aanbod in gerechten en dranken per gelegenheid. Je kan alles op de menukaart laten zien of ervoor kiezen om ook krijtborden neer te zetten. En enkele map kan een strakke look geven, terwijl de 3-luik wat losser overkomt. Wanneer je meerderen soorten gerechten aanbied, kan het overzichtelijk zijn om deze per pagina te laten zien. Zo zijn er meerderen factoren waar je rekening mee houd in de keuze van het formaat van de menumap.

De menumappen worden vaak in een A4 of A5 formaat gekozen. Er kunnen extra hoezen worden aangeschaft om het menu passend te maken naar je aanbod. De A5 menumappen zijn wat kleiner en passen daardoor beter in schorten en zijn makkelijker op te bergen. Handig voor de bediening op terrassen of roomservice. In de A4 mappen kan er per pagina meer tekst op worden geplaatst, zoals uitleg over een gerecht. Houd er rekening mee dat het lettertype goed leesbaar moet zijn in de menumap. Naast de veel verkochte A4 en A5 menumappen zijn er ook 2- en 3-luiks mappen of een geheel op maat gemaakte menumap. Maak de menumap zo speciaal of eenvoudig mogelijk, naar wens en passend bij je huisstijl.

 

De menumappen netjes opbergen en onderhouden.

Na het zorgvuldig uitzoeken van de menumappen wil je natuurlijk dat ze heel lang meegaan. Om goed voor de menumappen te zorgen is het opbergen en schoonmaken van de mappen belangrijk. De mappen kunnen in een la worden opgeborgen waar ze vrij zijn van stof en andere invloeden. Ook zijn er speciale menuboxen waar de menu’s in kunnen worden gezet. Daarmee staan ze rechtop, kunnen ze niet vallen en worden ze mooi gepresenteerd. Ze hebben een vaste plaats in de menubox op de toonbank, tafel of bij de kassa. De menumappen kunnen dagelijks en indien nodig na elk gebruik worden schoongeveegd. Dit kan met een vochtige doek uit een sopje of met een antibacteriële spray. Na het schoonvegen of insprayen van de mappen moeten deze los van elkaar worden neergelegd om helemaal te drogen. Dit voorkomt dat de mappen aan elkaar gaan plakken. De antibacteriële spray trekt snel in en voorkomt overdracht van bacteriën.

4 years ago