Handige tips voor een succesvol restaurant terras

Handige tips voor een succesvol restaurant terras
Posted in: Inspiratie, Handige tips

Handige tips voor een succesvol restaurant terras

Je hebt een terras maar hoe pak je dit nu precies aan? In onze blog geven we je wat ins en outs hoe je met jouw terras moet omgaan.

Bij mooi weer gaan mensen graag naar buiten om een terrasje te pakken en een drankje of hapje te doen. Voor restaurants is het dus een mooie kans om te laten zien wat ze in huis hebben. Met deze tips helpen we jou en jouw personeel goed te functioneren tijdens de terras dagen!

Terras stoelen

Een goede planning voor een restaurant terras

Het is belangrijk om tijdens de drukke dagen een duidelijk overzicht te hebben om als restaurant goed te kunnen functioneren. Geen enkele gast wilt namelijk te lang op zijn bestelling wachten. Zet daarom op de zonnige dagen, wanneer er drukte wordt verwacht, voldoende mensen in en maak een duidelijke taakverdeling. Miscommunicatie kan namelijk voor chaos zorgen. Bij het inzetten van mensen is het handig om een balans te hebben in ervaren mensen en werknemers die pas zijn aangenomen, zo leren zij namelijk ook hoe ze zich moeten inzetten tijdens een drukke dag. Is het warm weer buiten? Zorg voor genoeg eten en drinken en wat mini pauzes op de dag voor werknemers zodat zij ook kunnen afkoelen. Volle terrassen vragen namelijk veel energie van jouw werknemers.

Hoe maak je een restaurant terras aantrekkelijk?

Gasten kiezen vaak een restaurant terras op basis van hun eerste indruk. Dit houdt in hoe schoon en comfortabel jouw restaurant van de buitenkant eruitziet en hoeveel mensen er bij jouw terras al zitten. In grote steden als Amsterdam en Rotterdam is dit vooral belangrijk, omdat er veel concurrentie is op de markt. Merk nieuwe gasten snel op en begroet ze altijd vriendelijk, ook al kan zo’n terras dag chaotisch zijn of de warme temperatuur je soms teveel worden. Het is belangrijk om als manager van een restaurant altijd netjes op te komen dagen. Wees geconcentreerd, maar creëer als restaurantmanager tegelijkertijd een goede sfeer in het team en ook op het terras. Zorg ervoor dat het personeel ook goed oogcontact blijft houden met terrasbezoekers als ze een tweede bestelling (of meer) willen maken of willen afrekenen. Een vriendelijk afscheid laat een goede indruk achter bij gasten.

Parasols

Daarnaast is het belangrijk dat je gasten naar jouw terras toekomen. Dat gebeurd wanneer je terras is voorzien van aantrekkelijk horeca terras meubilair. Bij HorecaVoordeelshop kunnen wij je voorzien van diverse horeca tafels, horeca stoelen en horeca parasols.

 

4 years ago