De top 5 om de paasdagen tot een succes te maken

De top 5 om de paasdagen tot een succes te maken
Posted in: Inspiratie, Seizoenen

De top 5 om de paasdagen tot een succes te maken

Voor elke horeca gelegenheid zijn de feestdagen vaak de drukste dagen waarop er veel medewerkers hard aan het werk zijn. Een goed moment om uit te pakken! Tijdens de paasdagen willen mensen er graag op uit en willen ze de sfeer van de lente proeven. De tijd om nieuwe gerechten te introduceren of een uitgebreid buffet neer te zetten. Wij hebben de 5 beste ideeën voor je op een rij gezet.

1 Introduceren van nieuwe gerechten en drankjes

Het voorjaar is een goede tijd om nieuwe gerechten op de kaart te zetten. Gebruik hiervoor de voorjaarsgroenten zoals asperges, rabarber, komkommer en veldsla. Of maak een gerecht met andere passende ingrediënten voor het voorjaar. Nieuwe keuzes op de kaart zijn altijd een goede zet voor de gasten. Zo blijven ze terug komen. Pas de menukaart aan en maak duidelijk dat er nieuwe keuzes zijn. Vervang ook bepaalde dranken zoals wijn, koffie, thee en frisdranken. Breng het voorjaar naar binnen met lichte en vrolijke aankleding van de ruimte. Dit kan met de paasdagen worden uitgebreid met versierde paastakken, geschilderde eieren, en teksten als vrolijk Pasen. De menukaart, stoepborden en de krijtborden aan de muur kunnen allemaal in de paasstijl worden gebracht. Met de gekleurde krijtstiften kies je eenvoudig de vrolijke kleuren die in je restaurant passen.

Menukaarten

2 Een uitgebreid paasbest brunch buffet

De paasdagen zijn echt familiedagen, erop uit gaan en samen uitgebreid eten. Bied de gasten een brunch buffet aan zodat ze eerst kunnen uitslapen voordat ze bij je binnen komen. Zorg dat er op het buffet voldoende staat voor volwassenen en kinderen. Zet ook kinderservies klaar met borden, bekers en bestek. De kinderen kunnen dan zelf hun bord vol met broodjes,ei en fruit leggen. Dek de buffettafels met een fris wit tafelkleed en plaats hierop de benodigde apparatuur. Zoals een chafing dish, koelvitrine, broodrooster en warmhoudplaten. En vergeet de heerlijk versgeperste sinaasappelsap niet. Maak meteen een hele kan verse sap met de citruspers van Santos. Een professionele pers die de drukte goed aan kan en in stilte alle sinaasappels perst. Een leuke toevoeging voor de gasten is om een gedeelte te maken met losse kookplaten. Hierop kunnen live eieren worden gebakken en de panini’s worden bereid.

Ontbijtbuffet

3 Eieren, eieren en nog meer eieren

Tijdens de paasdagen kunnen de eieren natuurlijk niet ontbreken. Ze zijn het middelpunt van de belangstelling! Gekookte eieren, chocolade eieren en geverfde eieren. Allemaal zijn ze lekker en brengen ze een echte paas sfeer aan het eten. De eieren kunnen van tevoren worden gekookt en in gevlochten manden op tafel worden gezet. Gebruik hiervoor een eierkoker, zodat de eieren geen kans krijgen om tegen elkaar aan te tikken waardoor ze breken. Een deel van de eieren kunnen worden gebruikt voor alle gasten die graag een ei willen verven. Zet een lange gedekte tafel klaar met houders en verf voor de kinderen die komen. Een gezellige activiteit waarbij de ouders ondertussen een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij nuttigen.

4 Een high tea OF coffee

Voor in de middag kan er een high tea en/of high coffee op het menu staan en door de diversiteit aan hapjes geschikt vanaf 2 personen en meer. Haal een aantal fruitige theesoorten zoals aardbei, bosvruchten en citroen. Kies de wat luxere koffiesoorten zoals latte macchiato, irish coffee en de bekende cappuccino. Stel een aantal menu’s samen van een vast aantal gerechtjes waaruit de gasten kunnen kiezen. Gebruik daarin wel de combinatie van zoete, hartige en fruitige hapjes. Deze kunnen op etagères en serveerschalen naar de tafel worden gebracht. Voor het maken van de koffie kan er een automatische machine worden gebruikt, dan hoeven de gasten niet lang te wachten. De aankleding van de tafels kan met stijlvolle placemats en bijpassende servetten.

Theepotten

5 Chocolade en Pasen zijn een uitstekende combinatie

Wanneer het diner met de nieuwe gerechten heerlijk heeft gesmaakt is er vaak nog ruimte voor een dessert. Chocolade is dan favoriet en kan op heel veel manieren in een toetje worden verwerkt. Over de ijscoupe kan een pure chocoladesaus, in de koekjes brokjes van chocolade of werk met zelf gemaakte bonbons. Bewerkt de bonbons in ei vorm of maak er een paashaasje op om de avond in goede stijl af te sluiten. Voor een grotere groep gasten kan een chocolade fondue of fontein een mooie afsluiter zijn van de avond. Samen met stokjes en kommetjes vers fruit op tafel wordt dit zeker een succes.

3 years ago