De juiste warmhoudkast voor jouw onderneming

De juiste warmhoudkast voor jouw onderneming
Posted in: Koopgids, Warmhouden

De juiste warmhoudkast voor jouw onderneming

Het kiezen van een juiste warmhoudvitrine is belangrijk en met deze blog hopen we je in de goede richting te sturen. 

Warmhoudkasten worden vaak gebruikt in meerdere ondernemingen, van verzorgingshuizen tot restaurants. Standaard zijn warmhoudkasten voorzien van meerdere planken en met een binnenruimte die sterk geïsoleerd is achter een roestvrijstalen deur, met geïntegreerde warmte-elementen die de bereide maaltijden in optimale staat houden of de juiste temperatuur aanhoudt voor de borden. Binnentemperaturen worden doorgaans geregeld via een extern bedieningselement. Deze basismodellen zijn perfect voor gebruik in omgevingen waar borden en maaltijden constant in de buurt zijn, zoals een personeelskantine of een grote professionele keuken. Door een staande kast in de buurt van een wachtrijsysteem te plaatsen, biedt je een manier om extra servies op te bergen en tegelijkertijd op een optimale temperatuur te houden voor het serveren. Naast deze basisfuncties zijn een aantal warmhoudkasten uitgerust met extra functies om de functionaliteit te verbeteren.

 

Klik hier voor alle warmhoudkasten

Handige features

Wielen

Staande warmhoudkasten zijn perfect voor keukens die voedsel alleen warm moeten houden voor gebruik zoals een kantine op de werkplek, maar keukens bevinden zich vaak niet in de buurt van het servicegebied of hun klanten. Wielen stroomlijnen het transport van maaltijden en maken het voor personeel gemakkelijker om het apparaat te verplaatsen tijdens onderhoud of reiniging. Het element mobiliteit is met name relevant in verzorgingshuizen en hotels waar van elke gast een individuele maaltijd verwacht wordt.

Gastronorm-compatibiliteit

In veel grootschalige commerciële omgevingen kunnen maaltijden in dezelfde gastronormbak worden samengesteld, gekookt en geserveerd. Sommige warmhoudkasten zijn gemaakt op basis van de gastronorm maten, waar de bakken makkelijk in gezet worden, dit is een grote aanwinst voor gebieden zoals kleine keukens en restaurant, je kan voedsel warhouden en tegelijker tijd ook borden verwarmen. De kast kan ook tijdens rustige uren dienen als extra opslagruimte voor lege gastronormbakken, waardoor waardevolle keukenruimte elders wordt bespaard.

Schuifdeuren

Een kleine maar praktische aanvulling zijn schuifdeuren, deze zijn op warmhoudkasten ontworpen om obstructie te verminderen en zodat de inhoud ten alle tijden toegankelijk is. Als je warmhoudkast bijvoorbeeld in een gebied van de keuken wordt geplaatst waar het erg druk is en veel mensen langskopen, kan het openen van een deur het personeel vertragen en de efficiëntie verminderen. Veel warme kasten hebben aan weerszijden van de kast deuren. Deze bieden een snelle en gemakkelijke methode voor chef koks in bepaalde keukens om vers bereide maaltijden direct in de kast te plaatsen. Het behoudt dan zijn warmte en textuur totdat het klaar is om door het bedienend personeel naar de tafel te worden gebracht. Dergelijke modellen zijn geweldig wanneer ze in een restaurant worden geplaatst met veel bestellingen tegelijk en bieden een veilige opbergruimte voor het eten tijdens de overgang van keuken naar tafel. Een echte aanrader voor de horeca!

Warmhoudkasten

Reiniging en onderhoud

Onderhoud

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle onderdelen van de warmhoudkast efficiënt werken voordat de dienst begint. Een bijzonder probleem dat koks tegenkomen bij gebruikte warmhoudkasten is de aanwezigheid van hotspots in de kast, waardoor warme maaltijden overdreven kunnen worden, net zoals degenen die niet ter plaatse zijn het risico lopen koud en bederf te worden. Neem onmiddellijk contact op met de fabrikant als je je zorgen maakt over de kracht of plaatsing van de verwarmingselementen en andere componenten.

Reiniging

Het ontwerp van de warme kast geeft je een goed idee van hoe gemakkelijk het is om schoon te maken (wat regelmatig moet zijn bij het vasthouden of vervoeren van voedsel van alle soorten), waarbij de meeste eenheden rechthoekig zijn gebouwd om minimale weerstand te bieden bij het afvegen. Wij raden aan om de binnenkant grondig te reinigen met een warm sopje en daarna goed te drogen, de buitenkant kan je schoonmaken met een rvs reiniger.

Klik hier voor alle warmhoudkasten

4 years ago