Vriezer ontdooien en schoonmaken, de beste manier

Vriezer ontdooien en schoonmaken, de beste manier
Posted in: Inspiratie, Schoonmaken

Vriezer ontdooien en schoonmaken, de beste manier

De vriezer ontdooien in de horeca: het moet zo af en toe eens gebeuren

 

Het is weer eens zover: de vriezer moet ontdooid worden in het horecabedrijf waar je werkzaam bent. Afhankelijk van het soort vriezer dat je hebt, kan dit een flinke klus zijn. Een klus waar menig medewerker tegenop ziet! Alles moet uit de vriezer voordat het ontdooi-proces kan beginnen.

Bij sommige horecabedrijven zijn de vriezers enorm: denk aan flinke inloopvriezer. Bij dit soort vriezers is een goede planning belangrijk voor het ontdooien. Bij een wat kleiner exemplaar is een goede planning ook handig.

 

Waarom is het zo belangrijk dat de horecavriezer af en toe ontdooid wordt? HACCP!

Heb je weleens gehoord van de HACCP eisen? De afkorting HACCP staat voor "Hazard Analyses Critical Control Points". Het gaat hier om een hygiënecode die geldt voor horecabedrijven. Als horecabedrijf verstrek je immers voedsel en drank aan mensen van buitenaf. Hygiëne is dan zeer belangrijk. De HACCP stelt ook zware eisen aan het onderhoud van vriezers en koelingen. Deze dienen goed schoon gehouden te worden. Hierbij is oog voor detail belangrijk. Naast dat er eisen worden gesteld aan de koelingen van je horecabedrijf, is het ook fijn voor jezelf en het bedrijf. Een goed onderhouden vriezer gaat uiteraard veel langer mee.

Vriezer ontdooien: handige tips en tricks

Hieronder volgen wat handige tips voor het ontdooien en schoonmaken van een horecavriezer.

  • Heb je een grote (inloop)vriezer? Zorg dan dat je een goede planning maakt. Zorg dat er geen producten verloren gaan! Dit kun je doen door een tweede vriezer te hebben. Of je zorgt dat alle diepvriesproducten op zijn voordat het ontdooi- en schoonmaakproces gaat beginnen. Ook bij kleinere vriezers is deze planning erg handig.
  • Niet ontdooien met heet water! Dit kan de vriezer kapot maken. Veel professionele (horeca)vriezers hebben een ontdooiprogramma. Anders kun je gewoon de stekker eruit halen en rustig wachten.
  • Dweil al het ontdooide water netjes op. Zorg dat de vriezer op een gegeven moment droog is.
  • Maak gebruik van de hiervoor bedoelde schoonmaakmiddelen om de vriezer te reinigen. Naderhand is het zaak om te zorgen voor een handige en nette inrichting!
  • Met een kwalitatieve vriezer gaat ontdooien vaak sneller en makkelijker

De echte professionele horecavriezers hebben vaak een handig programma voor het ontdooi-proces. Met een goede vriezer gaat het gehele proces sneller en gerichter.

Een greep uit onze vriezers:

 

De beste vriezers en koelingen bij HorecaVoordeelshop

Maar waar kun je dan terecht voor de beste horecavriezers, koelingen en benodigde accessoires? Bij de horeca groothandel specialist natuurlijk! Bij HorecaVoordeelshop vind je alles wat je nodig hebt

Houdt je vriezer vrij van ijsvorming en houdt deze schoon. Dit is de manier van werken volgens de HACCP en uiteindelijk heel belangrijk voor het behoud van jouw vriezer. Je wilt tenslotte dat deze lang meegaat. Plaats je producten in voedseldozen om vochtvorming tegen te gaan, schimmels en ijs niet bij je producten kunnen. Heb je nog meer vragen of wil je tips hierover neem dan even contact met ons op.

 

4 years ago