5 weetjes over de professionele keuken

5 weetjes over de professionele keuken

5 weetjes over de professionele keuken

Vraag jij jezelf ook wel eens af wat er allemaal bij het onderhouden van een professionele keuken komt kijken? Van een efficiënte keukenindeling tot het materiaal van de keuken, er zijn een hoop aspecten waarbij er weloverwogen beslissingen gemaakt moeten worden om de veiligheid te waarborgen. Ben je benieuwd naar een aantal weetjes over de professionele keuken? Lees dan zeker even verder.

#1 – Uitstekende hygiëne  

Misschien is uitstekende hygiëne wel het belangrijke in een professionele keuken. Waarom? Om besmetting en verspreiding van eventuele bacteriën te voorkomen. Het is dan ook van belang om kwalitatieve apparaten aan te schaffen die onderhoudsvriendelijk zijn. Wist je dat veel professionele keukens beschikken over een vaatwasmachine die gemaakt is van roestvrij staal? Dit materiaal is erg gebruiksvriendelijk, goed schoon te houden en gaat lang mee.

Schoonmaakmiddelen

#2 – Ergonomie en veiligheid

Om een werkbank professioneel te maken, dient deze te beschikken over een optimale routing, ergonomische werkhoogtes en een uitstekend werkklimaat. Want hoe wordt brandgevaar voorkomen? En welke afzuigbehoefte is nodig voor de professionele keuken? Het is erg belangrijk dat de medewerkers en gasten zich in een veilige omgeving bevinden.

#3 – Een efficiënte keukenindeling

Stel je voor dat de onderdelen van een professionele keuken niet goed geplaatst zijn, waardoor medewerkers niet optimaal hun werk kunnen doen? Iets wat je niet wilt natuurlijk. Het is dus essentieel om goed te bepalen hoe een werkbank professioneel ingedeeld kan worden. Waar komt het spoelgebied en waar wordt er gekookt? Maak hier echt onderscheid in, zodat elke vierkante meter goed benut kan worden. Een efficiënte keukenindeling is de basis.

#4 – RVS

Veel professionele horeca keukens beschikken over een RVS werkbank. Waarom? Omdat het er mooi uitziet, het niet zal roesten en ook nog eens cruciaal is voor het voorkomen van schadelijke bacteriën. Daarnaast heeft een RVS keuken geen invloed op de smaak of kleur van het voedsel en beschik je als horecaondernemer over een duurzame keuken. Eén ding is zeker: een RVS keuken is professioneel, kwalitatief en gaat ook nog eens lang mee!

RVS werktafels

#5 –Hoogglans gepolijst RVS of geborsteld RVS?

Er wordt in professionele keukens onderscheid gemaakt tussen hoogglans gepolijst RVS en geborsteld RVS. Maar wat kun je het beste gebruiken in jouw restaurant? Hoogglans gepolijst RVS is zeer geschikt voor apparatuur in het restaurant of de toonbank door het glimmende oppervlak. Toch kiezen horecaondernemers ook steeds vaker voor geborsteld RVS. Dit komt voornamelijk door de luxe uitstraling die het met zich meebrengt. Wel is deze variant een stuk moeilijker schoon te houden, omdat het een minder glad oppervalk is.

2 years ago