Deegmachines

Deegmachines

Deegmachines besparen een hoop tijd en inspanningen voor het kneden van alle deegsoorten. De grote voordelen van de deegmachine is dat je het deeg niet meer met de hand hoeft te kneden en toch zelf de benodigde ingrediënten kan toevoegen. De deegmachine doet het harde werk. Een deegmachine kan jarenlang meegaan en staat ook nog eens mooi in je keuken. Sommige kneders zijn heel sierlijk ontworpen en hebben elegante kleuren. Wanneer je zelf deeg maakt is het vaak luchtiger en smaakt het ook lekkerder na het bakken. De deegmachine kan je zelf op de passende snelheid instellen en zorgt voor een constante mengverhouding. Onderling variëren de machines in grootte, dus de inhoud voor de hoeveelheid te maken deeg verschilt per deegmachine.

Sorteer op
Mixer Bartscher, Kitchen Aid, wit, 4,28L, 36(b)x36(h)x22(d), 230V/275W
Mixer Bartscher, Kitchen Aid, wit, 4,28L, 36(b)x36(h)x22(d), 230V/275W
    Type deegmachine: Mixer | Capaciteit in KG: 0 - 10 kg | Voltage: 230V
€ 763,50 € 630,99 excl. btw
1 - 3 werkdagen
Mixer Bartscher, STL Kitchen Aid, wit, 4,28L, 36(b)x36(h)x22(d), 230V/250W
Mixer Bartscher, STL Kitchen Aid, wit, 4,28L, 36(b)x36(h)x22(d), 230V/250W
    Type deegmachine: Mixer | Capaciteit in KG: 0 - 10 kg | Voltage: 230V
€ 1.026,12 € 848,03 excl. btw
1 - 3 werkdagen
Levertijd v/a 1 werkdag
Levering op werkdagen
100% garantie
Verzekerd van garantie
Spoedlevering mogelijk
Dagdeel/Tijdstip leveringen mogelijk

Waarom kies je voor een deegmachine in de keuken?

Een belangrijk onderdeel in het bereiden van bakproducten is het kneden van deeg. De deegmachine kan zorgen voor heerlijke, luchtig deeg die zorgt voor de smaakvolle broodjes en andere lekkernijen. Wanneer het deeg niet goed wordt gekneed kan het compacter worden en dus harder en minder luchtig na het bakken. Een handmixer of eenvoudige keukenmachine is doorgaans niet sterk genoeg voor het kneden van allerlei soorten deeg, ook maken ze veel lawaai tijdens het kneden van deeg. Een degelijke keukenmachine blijft stil en heeft genoeg kracht om het deeg te kneden. De deegmachines hebben een eenvoudige bediening met draai- of drukknoppen, voor het instellen van de snelheid en het starten. De werkwijze is als volgt. Je vult de mengkom, stelt de gewenste snelheid in en sluit de veiligheidsklep, dan kan de mixer aan voor het kneden van het deeg. Nadat het deeg goed is gekneed kan deze verder worden bereid. De onderdelen van de deegmachine kunnen vaak in de vaatwasser voor de reiniging.

 

Een aantal praktische tips voor het kiezen van de juiste deegmachine

Er zijn veel soorten deegmachines op de markt en ook in ons assortiment aanwezig. Zorg dat je een machine uitzoekt die past bij de werkzaamheden en wensen die je hebt. De inhoud van de mengkom is erg belangrijk, deze bepaalt namelijk hoeveel deeg je in één keer kan mengen. Hiervoor heeft de machine ook een krachtige motor nodig, het mengen van deeg is een zware taak. Er zijn 2 soorten deegmachines, de planetaire mixer of een spiraalmixer. Bij een planetaire mixer maakt de deeghaak een ronddraaiende beweging en de haak draait ook nog om zijn eigen as, net als de planeten. Er kunnen verschillende hulpstukken op een planetaire mixer worden bevestigd zoals een deeghaak, garde en klopper. Hiermee kunnen er vele soorten deeg, zoals patisserie, worden gekneed en gemengd. Ook het zachte deeg voor het bakken van brood en het kloppen van verse slagroom of eiwitten zijn goed te doen. Een spiraal mixer heeft een spiraalvormige haak en bij deze machine draait ook de kom. Omdat de kom draait in plaats van de spiraal, wordt het deeg gelijkmatiger verdeeld. Deze mixers worden hoofdzakelijk gebruikt voor het mixen van brooddeeg, pastadeeg en pizzadeeg.

 

Een deegmachine kan meer dan deeg kneden

Een deegmachine is ontworpen voor het kneden van het deeg, maar op veel machines zitten meer functies. Zo kan je met de andere hulpstukken de keukenmachine ook gebruiken voor het snijden, raspen, persen en blenden. Erg handig om alles met één machine te doen, dit bespaart opbergruimte en geld. Vaak kan je de hulpstukken er los bij bestellen of zitten er al sets bij de deegmachine. Je kan dan zelf kiezen welke extra onderdelen je nodig hebt. Wanneer je wat extra investeert in de deegmachine heeft deze dus meerdere mogelijkheden en kan je deze uitbreiden waar nodig. De machine kan met het juiste onderhoud ook heel lang meegaan. De kwaliteit van een deegmachine is belangrijk voor de optimale prestaties in de keuken.

 

2 deegmachines van de Horecavoordeelshop onder de loep!

De multifunctionele en de bekende Kitchen Aid is een zeer uitgebreide deegmachine met een planetaire mixer. Deze machine komt in de stijlvolle kleuren wit, rood en zilver. Standaard met een mengkom, deeghaak, garde en klopper. Daarnaast zijn er uitbreidingssets en losse hulpstukken zodat je geen andere keukenapparaten meer hoeft aan te schaffen. De hulpstukken kan je eenvoudig aan de voorzijde van de Kitchen Aid bevestigen. Een belangrijk basis hulpstuk van de Kitchen Aid deegmachine is de voedselmolen. Hierop bevestig je onder andere de extra trommels voor het schaven, raspen en pureren van voedsel. De roestvrijstalen rasp trommel kan je bijvoorbeeld gebruiken voor harde kaas, chocolade, noten en brood. Daarnaast kan je ook pasta’s, worsten en ijs maken met de benodigde uitbreidingssets. Alle accessoires van deze keukenmachine zijn robuust, mogen in de vaatwasser en hebben een lange levensduur.

 

De betrouwbare planetaire mixer van het merk Buffalo heeft standaard een mengkom, garde, kneedhaak en klopper. Deze deegmachine is geschikt voor het kneden van deeg in bakkerijen, restaurants en kantines. Naast deeg kan je er ook glazuur en sauzen mee maken. De inhoud van de deegmachines van Buffalo variëren van 3, 7,5 of 11 kilogram. De haak is geschikt voor het zware werk zoals het mengen van deeg en gebakmengsels. Voor de stevige mengsels zoals koekjes, glazuur, vulling en het pureren van groentes kan je de klopper het beste gebruiken. Een garde is goed voor het kloppen van room, eiwitten, mayonaise, pannenkoekenbeslag en soufflés. Planetaire mixers zijn erg zwaar en moeten daarom op een stevige ondergrond worden geplaatst. Mocht je geen ruimte in je keuken hiervoor hebben, dan zijn er de bijpassende roestvrij stalen onderstellen om de deegmachine veilig op te zetten. Zo heb je direct de juiste werkhoogte. Ben je toch op zoek naar een apparaat om saus te mixen? Kijk dan even naar een staafmixer horeca. Voor de rest hebben we voor jouw bereidde deeg ook een handige horeca pizza oven of een magnetron horeca.