Warm Buffet

Warm Buffet
Levertijd v/a 1 werkdag
Levertijd v/a 1 werkdag
Levering op werkdagen
100% garantie
100% garantie
Verzekerd van garantie
Spoedlevering mogelijk
Spoedlevering mogelijk
Dagdeel/Tijdstip leveringen mogelijk

Een catering bereid eten en drinken voor feesten, bedrijven en evenementen die ze op locatie bezorgen. De gerechten worden vaak in eigen keuken bereid, warm vervoerd en ook warm gepresenteerd. In ons assortiment zitten veel producten die het voedsel of drinken warm houden. De welbekende GN bakken, soepketels, warmhoudplaten en bain marie. Een soepketel is eigenlijk heel veelzijdig in gebruik. Naast alle soorten soepen kan er ook saus, chili con carne, hotdogs, gehaktballen in jus, chocolademelk en glühwein in warm worden gehouden. Alle producten voor een warm buffet zijn zo gemaakt dat je ze eenvoudig kan neerzetten, snel warm zijn en makkelijk kan schoon maken.

 

Het netjes vervoeren van een warm buffet

Wanneer een warm buffet vervoert moet worden is het noodzakelijk dat al het voedsel er netjes aankomt. Sommige gerechten zelfs warm. Met de thermoboxen van Cambro in gastronorm formaat kunnen de gevulde GN bakken op de geleiders naar binnen worden geschoven. Een ander model heeft aan de bovenkant de opening waar de GN bakken in geplaatst kunnen worden. Net wat je zelf handiger vindt. De geïsoleerde voedselcontainers kan je op elkaar stapelen en op het onderstel met wielen eenvoudig verplaatsen. Voor het vervoeren van koude of warme vloeistoffen zoals sauzen, soepen en chocomelk is er de cilindervormige container van Bartscher. Een inhoud van 20 liter met kraan en een kraanbeveiliging. De containers zijn stapelbaar en door de siliconendichting met 4 sluitingen drupt de container niet.

 

Een warm buffet als lunch met warmhoudplaten, drankendispensers en warmhoudlampen

In een hotel staat er voor de lunch vaak een uitgebreid warm en koud buffet. Om al het voedsel goed op kwaliteit te houden moeten sommigen worden verwarmd. De warme keuzes zijn bijvoorbeeld soep, roerei, saucijzenbroodjes, knakworsten, gebakken spek en croissantjes. In een soepketel, GN bakken met warmhoudlampen en platen kan het eten eenvoudig op de juiste temperatuur worden gehouden. Naast het praktische gedeelte kan je de warmhoud producten ook gebruiken voor een stijlvolle aankleding die in je restaurant passend is. Zo zijn de staande warmhoud lampen eenvoudig in gebruik en zeker ook stijlvol met een koperen, gouden of zilveren kleur. De chocomelk, koffie, heet water, melk en glühwein kunnen warm worden gehouden in een drankdispenser met hendel bediening. Wanneer er kannen met koffie en thee worden gezet kunnen deze goed op temperatuur worden gehouden met een speciale warmhoudplaat.

 

Een warm buffet als diner met soepketels, warmhoud bruggen en sausdispensers

Voor in de avond is een warm buffet diner uiterst geschikt. Je kan zelf kiezen welke gerechten je gaat presenteren en daar kan ook een leuk thema aan koppelen. In restaurants staan er vaak meerderen tafels opgemaakt en zie je een gevuld buffeteiland. Met het dienblad kan je dan langs lopen om op te scheppen wat jij wil eten. De sausdispensers die erbij staan bieden de gelegenheid om zelf de gewenste hoeveelheid saus op je bord te doseren. Met meerderen dispensers naast elkaar kunnen er ook verschillende sauzen klaar staan zoals ketchup, satésaus, mayonaise en peper roomsaus. De dispensers kunnen ook gevuld worden met dressings voor over de salades. Om de grote gevulde bakken of schalen met frieten of spareribs warm te houden zijn de warmhoudbruggen ideaal. Ze hebben een vaste opstelling en geven de juiste warmte af.

 

Andere manieren van warmhouden voor een geslaagd warm buffet

Nadat er veel gasten langs het warme buffet zijn gelopen raakt het eten op en wil je het liefst meteen weer aanvullen. Voor in de keuken zijn er de voedselwarmers die je aan kettingen ophangt. De voorbereidde gerechten kunnen onder de warmhoud lampen op de juiste temperatuur worden gehouden totdat het tijd is om op het buffet bij te vullen. Ook de hangende warmhoud lampen zijn hiervoor geschikt. Daarnaast kan je op het buffet ook een bain marie tafelmodel plaatsen die elektrisch het water verwarmd om het voedsel warm te houden. Of een chafing dish die verwarmd wordt door een brander met brandpasta erin. Er zijn vele apparaten die het warmhouden voor een warm buffet mogelijk maken en de kwaliteit van het voedsel en dranken behouden.