Bain marie met onderstel
In de keuken van een restaurant of eetcafé is er vaak een vaste plaats van de bereiding van au bain-marie. Dan kan je ervoor kiezen om een bain marie te plaatsen met onderstel. Het onderstel zorgt ervoor dat de bain marie op werkhoogte staat. Ook biedt het extra opbergruimte voor gastronorm bakken, borden en ander servies. Zo liggen alle benodigdheden overzichtelijk bij elkaar. We bieden verschillende merken aan zoals Bartscher, Combisteel, Saro, Modular en Gastro M. Zo is er voldoende keuze in modellen en past de bain marie met onderstel bij de huidige keukenstijl.
-
Temperatuur bereik: 30 - 90°C | Wattage: 3 kW | Aftapkraan: Ja
-
Temperatuur bereik: 30 - 90°C | Wattage: 2 kW | Aftapkraan: Ja
Bij het plaatsen van de bain marie moet er rekening worden gehouden met het aansluiten van de stroom, de aan- en afvoer van het water. Het warmhoud apparaat heeft namelijk een ingebouwde aftapkraan en afvoerpijp voor het afvoeren en bijvullen van het water in de binnenbak. Voor de juiste hoogte kunnen de poten worden versteld. Het onderstel en de bain marie is van chroomnikkelstaal of roestvrijstaal gemaakt met een naadloze binnenbak. Hierdoor kan je het apparaat goed schoon houden en zal vuil niet in de naden gaan ophopen. Het reinigen gebeurt met een schone doek en water. Om het RVS weer helemaal op te poetsen gebruik je de poleerspray van Bartscher. Zo blijft alle RVS apparatuur zoals de bain marie en werkbanken schoon en glimmend.
Bijpassende deuren en GN bakken voor de bain marie met onderstel
Het onderstel kan ook worden afgesloten met een bijpassende deur of deuren, deze zijn apart mee te bestellen. De juiste deur staat bij de bain marie vermeld of neem hiervoor contact met ons op via de chat/telefonisch/email. De bain marie met onderstel kan naar wens worden ingedeeld met de gastronorm bakken en deksels. Of er één grote GN bak nodig is of 4 kleinere bakken, het past allemaal. Houd er rekening mee dat de bakken en deksels niet zijn inbegrepen en dus het juiste formaat en liefst hetzelfde merk als de bain marie. De temperatuur kan je voor de hele binnenbak instellen met de draaiknop, bij sommige modellen zijn de voor- en achterzijde van de bak apart in te stellen. Zo kan je 2 verschillende temperaturen aanhouden voor verschillende gerechten.
Overzichtelijk werken met een bain marie
De bain marie met onderstel staat op een vaste plaats in de keuken, wordt dagelijks na gebruik schoongemaakt en de au bain-marie bereidingswijze wordt stapsgewijs uitgevoerd. De benodigdheden kunnen na gebruik de vaatwasmachine in en worden opgeruimd in het onderstel met eventueel een deur ervoor. Een mooie toevoeging zijn de kleur gecodeerde opscheplepels van het merk Vogue. Deze zijn er in 6 verschillende kleuren, namelijk oranje, zwart, rood, beige, groen en blauw. Gebruik elke kleur voor een andere voedselgroep, zoals vis-sauzen-soepen-vlees-gevogelte. De lepel is gemaakt van duurzaam en een zware kwaliteit RVS waarvan de kwaliteit lang hoog blijft. Door de haak in het handvat is de opscheplepel makkelijk op te hangen en zijn de varianten 3-6-24 cl. beschikbaar.