Steakmessen

Sorteer op
Olympia Bead steakmessen (box 12)
Olympia Bead steakmessen (box 12)
    Materiaal: RVS | Type bestek: Steakmes | Bestek serie: Bead
€ 27,70
€ 33,52 incl. btw
1 werkdag
Levertijd v/a 1 werkdag
Levertijd v/a 1 werkdag
Levering op werkdagen
100% garantie
100% garantie
Verzekerd van garantie
Spoedlevering mogelijk
Spoedlevering mogelijk
Dagdeel/Tijdstip leveringen mogelijk

Wanneer je gaat genieten van een stukje biefstuk of ossenhaas op je bord, wil je deze het liefst met een vlijmscherp steakmes snijden. Steakmessen zijn zo gemaakt dat vlees gemakkelijk gesneden kan worden, zonder dat je veel druk hoeft uit te oefenen tijdens het snijden. In de webshop hebben we een selectie van laag geprijsde tot aan luxe en hoogwaardige steakmessen, van onder andere de merken Olympia, Comas, Amefa en Abert. De lengte van de steakmessen ligt tussen de 21,5 en 25 centimeter. De messen zijn er in een veelvoud van 12 stuks.

Steakmessen voor je restaurant of gewoon voor thuis bestellen kan bij Horecavoordeelshop.nl

Steakmessen worden vaak universeel gebruikt. Naast een stukje vlees kan je er ook worst en pizza’s mee snijden. Hier is een gekarteld lemmet zeer geschikt voor. Het vlakke steakmes gebruik je voor het snijden van het vlees. Of je kiest voor een gekarteld of vlak lemmet hangt dus af waarvoor je het steakmes gaat gebruiken. Daarnaast heb je de keuze in verschillende handvaten, zoals van hout, rvs of kunststof. De vorm van het handvat kan gebogen of recht zijn. Net wat er prettig in de hand ligt en voor welke stijl je gaat

Het scherp houden van steakmessen

De steakmessen met een glad snij oppervlak snijden net zo goed als de gekartelde, maar moeten wel vaker geslepen worden. Het slijpen van gladde steakmessen kan op verschillende manieren. Met een omkeerbare slijpsteen kan je de messen slijpen voor grove en fijne afwerkingen. Wanneer je niet hoeft te slijpen, maar alleen de bramen recht wil zetten is het aanzetstaal geschikt. Dit is dus voor tussentijds onderhoud van het mes en niet geschikt voor Japanse messen of met een hardheid vanaf 59 HRC. Het staal van deze messen is harder dan het staal van het aanzetstaal, waardoor uiteindelijk beide beschadigen. Een slijpstaaf is handig, omdat je deze gemakkelijk kan pakken en weinig tijd in beslag neemt. Deze manier van slijpen wordt het meest gebruikt en is van diamant of keramiek. Een alternatief voor het slijpen van alleen gladde messen is de handmatige messenslijper. Met diamanten en keramische snijbladen die grof en fijn slijpen totdat het mes weer scherp is. Het eeuwenoude natslijpen kan met de slijpmachine.

Ga voor een complete set steakmessen

Vul je steakmes aan met een steakvork en lepel voor een complete set. Dit kan goed met de serie Amefa, deze hebben een strak zwart handvat en een gekarteld mes. Een andere opvallende serie is van Comas. Deze steakmessen zijn uit één stuk roestvrijstaal gemaakt, wat ze zeer sterk en duurzaam in gebruik maakt. Door het ergonomische ontwerp liggen de messen comfortabel in de hand. De vloeiende lijnen geeft het een chique uitstraling. De klassieke uitstraling vind je terug in de Kings serie. Het is een 18/0 kwaliteit met versieringen op het handvat. Dit is een uitgebreide serie met 10 verschillende soorten lepels, vorken en messen. Bij interesse raden wij aan om eerst het monstersetje te bestellen. Een mooie manier om te zien of dit bestek bij de horecagelegenheid past en aan de wensen voldoet.

Reinigen van steakmessen

Na de aanschaf van de steakmessen wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaan. De messen die helemaal gemaakt zijn van roestvrijstaal kunnen prima in de vaatwasmachine. Maar de steakmessen met een houten of kunststof handvat mogen niet tegelijk met het andere bestek. Er kan namelijk vliegroest ontstaan op je roestvrijstalen bestek. Bij messen is de kans het grootst, omdat ze van steviger staal worden gemaakt. Dit zijn plekjes die ontstaan door het combineren van verschillende metaalsoorten in de vaatwasmachine. De vliegroest is gelukkig eenvoudig te verwijderen zonder het bestek te beschadigen. Met staalwol, staalfix of een biologisch middel zoals rauwe uiensap. De steakmessen met een houten of kunststof handvat blijven het langst mooi wanneer je ze met de hand afwast.