Pastakokers
Pastakokers horeca in ons assortiment
Voor elke keuken is de pastakoker een aanvulling op de bestaande keukenapparatuur. Door de diverse modellen pastakokers kan deze worden ingezet bij grote restaurants, kantines of ziekenhuizen. Bij de Horecavoordeelshop vind je een uitgebreid assortiment van onder andere de merken Saro, Bartscher, Combisteel en Gastro M. Er zijn pastakokers die je op de werkbank kan plaatsen of juist met een passend onderstel. Beiden bieden de juiste werkhoogte aan. Ook is er een tussenmodel die het pastastation wordt genoemd. De pastakokers zijn allemaal voornamelijk gemaakt van roestvrij staal. Dit is makkelijk in het onderhoud, geeft een robuuste uitstraling en met de juiste werkwijze gaat het jarenlang mee. De pastakokers hebben vaak een gastronorm maatvoering voor in de waterbak. Er zitten passende korven bij of je kan er korven naar wens bij bestellen.
Hoe gebruik ik de pastakoker?
In de pastakoker kunnen er allerlei soorten pasta worden gaargekookt. Daarnaast kunnen er ook aardappels, bonen of groenten in de pastakoker worden bereid. De mandjes zorgen ervoor dat het voedsel netjes bij elkaar blijft tijdens het koken. Voordat het eten in de korf gaat moet het eventueel worden voorbereid zoals snijden, schillen en wassen. Daarna kan de pastakoker horeca worden ingeschakeld. Stel de gewenste temperatuur in en eventueel de timers. Het voedsel kan in de korf worden gedaan en in de waterbak worden gehangen. Met het handvat kan je het mandje er veilig inzetten. Na de kooktijd kan je met behulp van het handvat de gevulde korf er weer uithalen. Het fijne van het mandje zijn de openingen, hier kan het hete water door uitlopen. De pasta hoef je niet meer apart af te gieten. Voor het koken van bijvoorbeeld rijst zijn er ook mandjes met een hele fijne structuur. De waterbak van de pastakoker verschilt en er kunnen ook andere maten mandjes bij elkaar worden gebruikt. Zolang het maar in de waterbak past.
Pastakokers, welke verschillen zijn er?
Alle pastakokers hebben een bak gevuld met water. In deze waterbak zit onderaan een verwarmingselement die het water verhit op de ingestelde temperatuur. Er zitten passende mandjes met een handvat bij, een kraan, thermostaat en controlelampje(s). De mandjes zijn er in diverse gastronorm maten en hebben een structuur van grof tot fijn. Deze kunnen altijd los worden besteld, houd er wel rekening mee dat de maat past in de waterbak. Een richtlijn is om hetzelfde merk mandjes aan te houden bij de pastakoker horeca. Daarnaast zijn er verschillende modellen pastakokers. De tafelmodellen zijn bedoeld om op een stevige werkbank neer te zetten. Ook hebben we pastakokers met onderstellen. De pastastations zijn een soort tussenmodel. Deze hebben een inhoud van 8 liter en plaats voor 4 mandjes van elk 1 liter. Deze kunnen afzonderlijk worden ingesteld met een geluidstimer. Heel handig wanneer de mandjes met tussen pauze in het kokende water worden geplaatst. Op deze manier heb je nooit overgekookte pasta. De kranen die op de pastakokers zijn bevestigd zorgen voor het aanvullen en afvoeren van het water, hier is wel een vaste wateraansluiting voor nodig. Dit is per model verschillend.