Döner kebab

Döner kebab
Sorteer op
Aanbieding
GYROS GRILL GAS MOTOR BOVEN 3 HITTEZONES, Combisteel, 7049.0005
GYROS GRILL GAS MOTOR BOVEN 3 HITTEZONES, Combisteel, 7049.0005
    Aansluiting: Gas - 9,7 kW | Aantal bakzones: 3 | Motor plaatsing: Boven
€ 1.003,09 € 829,00 excl. btw
1 werkdag
Aanbieding
GYROS GRILL GAS MOTOR BOVEN 4 HITTEZONES, Combisteel, 7049.0010
GYROS GRILL GAS MOTOR BOVEN 4 HITTEZONES, Combisteel, 7049.0010
    Aansluiting: Gas - 12,9 kW | Aantal bakzones: 4 | Motor plaatsing: Boven
€ 1.036,97 € 857,00 excl. btw
1 werkdag
Aanbieding
GYROS GRILL GAS MOTOR BOVEN 5 HITTEZONES, Combisteel, 7049.0015
GYROS GRILL GAS MOTOR BOVEN 5 HITTEZONES, Combisteel, 7049.0015
    Aansluiting: Gas - 16,1 kW | Aantal bakzones: 5 | Motor plaatsing: Boven
€ 1.240,25 € 1.025,00 excl. btw
1 werkdag
Aanbieding
GYROS GRILL ELEKTRISCH MOTOR BOVEN 4 HITTEZONES, Combisteel, 7049.0020
GYROS GRILL ELEKTRISCH MOTOR BOVEN 4 HITTEZONES, Combisteel, 7049.0020
    Aansluiting: 400V - 6,4 kW | Aantal bakzones: 4 | Motor plaatsing: Boven
€ 1.265,66 € 1.046,00 excl. btw
1 werkdag
Aanbieding
GYROS GRILL ELEKTRISCH MOTOR BOVEN 6 HITTEZONES, Combisteel, 7049.0025
GYROS GRILL ELEKTRISCH MOTOR BOVEN 6 HITTEZONES, Combisteel, 7049.0025
    Aansluiting: 400V - 9,6 kW | Aantal bakzones: 6 | Motor plaatsing: Boven
€ 1.391,50 € 1.150,00 excl. btw
1 werkdag
Levertijd v/a 1 werkdag
Levertijd v/a 1 werkdag
Levering op werkdagen
100% garantie
100% garantie
Verzekerd van garantie
Spoedlevering mogelijk
Spoedlevering mogelijk
Dagdeel/Tijdstip leveringen mogelijk

Een aantal kenmerken van de döner kebab grill

Döner kebab grills worden veel gebruikt in restaurants die zich specialiseren in de Griekse, Turkse of Midden Oosterse keuken. De grillgerechten worden veel geserveerd in de welbekende shoarmazaken, gyros restaurants, foodtrucks, pizzaria’s of in grillrooms. Het verschil tussen de kebab grills is de hoogte van het apparaat, op welke wijze het vlees wordt verhit en waar de motor zit. Het aantal verhitzones bepaald hoeveel kilogram vlees je tegelijkertijd kan bereiden. Hoe meer branders, hoe meer vlees je tegelijk kan grillen. Dit varieert tussen de 20 tot 70 kilogram voor 2 tot 4 branders. De temperatuur voor elke brander is afzonderlijk in te stellen en de meeste onderdelen van de kebab grill zijn roestvrijstaal.

“Döner heeft als betekenis “draait”

Hoe wordt het grote stuk vlees gemaakt wat op de spies zit van het kebab apparaat?

Het grote stuk gekruide vlees wordt speciaal gemaakt. De lappen vlees worden allemaal achter elkaar geprikt op een grote pen met een scherpe punt. Wanneer de hele pen is gevuld met de lappen vlees gaat er een stuk plastic omheen. Daarna wordt de pen eruit gehaald. Door de druk van het plastic blijven alle lappen vlees aan elkaar plakken en lijkt het één groot stuk vlees. Voor het gebruik haal je het stuk plastic eraf en hang je het vlees aan de spies. Wanneer het hele stuk vlees is gegaard kan er met een elektrische schaaf plakjes vanaf worden gehaald. De smaak van het vlees kan je variëren door het soort vlees, de kruiden, de bereiding en de manier van het opdienen.

De döner kebab grill is eenvoudig in onderhoud

Met een regelmatige schoonmaak gaat je kebab grill langer mee en zal het apparaat optimaal blijven presteren. De grill zal niet heel erg vies worden tijdens het grillen van het vlees. Toch moet deze na ieder gebruik worden gereinigd. Zorg ervoor dat de grill eerst afkoelt voordat je gaat schoonmaken. De vleesplaat en de spies kunnen met een doek en een warm sopje worden gereinigd.

Het schaven van het vlees gebeurt met een kebabsmes of shoarma snijder

Bij de Horecavoordeelshop hebben we meerderen elektrische messen voor het schaven van het vlees. Het geroosterde vlees moet eraf gehaald worden met een elektrisch mes, wanneer je de döner kebab grill aanschaft kan je dus niet zonder. De messen zijn gemaakt van roestvrij staal die gemakkelijk door het vlees heen snijden. Wanneer je voor een set kiest is dit inclusief een messenslijper, reserve mes, stroomkabel en gereedschap. De snijddikte kan je instellen op het apparaat, tussen de 0,5 en 8 millimeter. Voor een eenvoudig gebruik is het mes zo licht mogelijk gemaakt met bijvoorbeeld een kunststof handvat. Het mes kan in de vaatwasser worden gereinigd, deze moet wel eerst worden los gehaald. Het handvat mag nooit onder water komen. De shoarma snijder snijd met de messen brede stroken van 4 millimeter.