Brood & antipaste

Antipasti wordt in Italië vaak gegeten als begin van een diner. Je kan het vergelijken met een amuse. Het leuke van antipasti is dat je van alles wat kunt proeven. Het is een beetje vergelijkbaar met de Spaanse tapas, alleen volgt er bij tapas dan nog een heel diner. Brood en antipasti is een top idee als je in een restaurant komt om lekker te tafelen. Je begint met een drankje en een klein hapje om de eetlust op te wekken. En eten met een drankje geeft altijd een ontspannen sfeertje. Antipasti kun je ook goed gebruiken als je een feestje hebt. Een bruiloft, een avond met vrienden, een verjaardag, kleine hapjes zijn altijd lekker. Een hele tafel vol met deze heerlijke Italiaanse antipasti en brood met tapenade is een lekkere traktatie voor iedereen.

 

Wat zijn leuke ideeën om mijn brood en antipasti presenteren?

Voor antipasti en brood heb je superleuke schalen, bakjes en manden. De presentatie van jouw gerecht of lekkere versgebakken broodje brengt de gast helemaal in de stemming. Omdat het gaat om antipasti ‘een voorafje’ is het leuk om letterlijk en figuurlijk vast een voorproefje te geven en de gast warm te maken voor de heerlijke gerechten die volgen. Mooie servies lijnen waarbij je borden, schalen en bakjes in dezelfde lijn kunt bestellen is een feestje om naar te kijken. Leuke