Het gebruik van ijsblokjesmachines wordt in veel ondernemingen toegepast, ze moeten zorgen voor goede ijsblokjes en betrouwbaar zijn in het consistente resultaat. In sommige gevallen kan het erg lastig zijn om de juiste ijsblokjesmachine te kiezen, door het grote aanbod en verschillende modellen. Met onze koopgids proberen we jou zo goed mogelijk te helpen bij de keuze van een nieuwe ijsblokjesmachine. Zodat je er zeker van bent dat de ijsblokjesmachine een waardevolle aanvulling is voor jouw bedrijf.
De 3 meest gebruikte soorten ijs die geproduceerd kunnen worden door een ijsblokjesmachine zijn kogelvormige ijsblokjes, vierkante ijsblokjes of halvemaan ijsblokjes. Wil je het ijs gebruiken in cocktails en drankjes? Controleer dan even of de ijsklontjes in de glazen passen.
Het belangrijke eerste punt waar je aan kan denken is waar je het ijs voor gaat gebruiken? Is het voor hoogwaardige cocktails en heb je daarom hoge kwaliteit ijsblokjes nodig? Dan raden wij aan om een machine van het merk Hoshizaki aan te schaffen, deze zorgen voor de meest consistente ijsblokjes. Wanneer je ijsblokjes wilt gaan produceren voor in een bedrijfskantine of in de medische sector is het minder belangrijk hoe consistent deze productie is, kleine afwijkingen zijn dan van minder groot belang.
Massieve ijsblokjes worden over het algemeen gebruikt in drankjes, omdat het langer duurt tot dat ze gesmolten zijn, in vergelijking met ijsschilfers en holle kogelvormige ijsklontjes. Ze houden drankjes lekker koud en bovendien zien drankjes er ook nog eens aantrekkelijker uit, een win-win situatie. IJsblokjes kunnen variëren in formaat, maar zijn eigenlijk zijn de standaard ijsblokjes welke het gros van de fabrikanten hanteren altijd geschikt voor in drankjes in restaurants, bars en fastfoodketens.
Kogelvormige ijsblokjes zijn geschikter voor de standaard frisdranken, dit omdat deze eerder smelten en over het algemeen sneller worden opgedronken. Dit ijs is wat zachter en makkelijker te mixen. Vaak worden de kogelvormige ijsblokjes geproduceerd door manueel gevulde ijsblokjesmachines.
Gespoten ijs wordt over het algemeen gezien als de beste kwaliteit ijs en is ideaal voor chique gelegenheden. Het ijs is helder als kristal en smelt veel minder snel dan andere soorten. Het kan alleen wel langer duren om te produceren, dus je moet dan wel een machine kiezen die kan voldoen aan jouw specifieke vraag.
De Plaatsing van uw ijsblokjesmachine
Plaatsing en locatie speelt een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste ijsblokjesmachine. Als het ijs eenmaal uit de bunker wordt gehaald, zal het beginnen op te warmen en daarom is het belangrijk om de machine op een makkelijk bereikbare plek neer te zetten. Waar je snel aan het ijs kan komen en er zo min mogelijk verspild wordt. Bovendien is het belangrijk te kijken hoe dicht de machine bij zijn water- en elektriciteitsvoorziening staat. Het is belangrijk om de ventilatie van de ijsblokjesmachine zo veel mogelijk ruimte gegeven, dit bevordert de levensduur van de machine en reduceert de kans op eventuele storingen, welke voorkomen hadden kunnen worden.
Sommige ijsblokjesmachines moeten handmatig gevuld worden en kunnen daarom eenvoudig verplaatst worden, dit is ideaal voor mobiele catering, evenementen en shows. De meeste professionele ijsblokjesmachines moeten echter aangesloten worden op de wateraansluiting en –afvoer. Deze grotere machines hebben een hogere output en zijn vaak krachtiger, maar deze zijn niet te verplaatsen. Het is belangrijk om aan alle eisen te voldoen betreffende positionering, ongeacht welke machine u kiest. IJsblokjesmachines zijn verkrijgbaar als tafelmodel, vrijstaand model, inbouw en onderbouw model.
De meeste ijsblokjesmachines zijn luchtgekoeld of watergekoeld. Dit verwijst naar hoe de compressor wordt gekoeld en hoe effectief een machine werkt als de omgevingstemperatuur stijgt. Een warme keuken kan een nadelig effect hebben op een ijsblokjesmachine en daarom is het dus belangrijk om te bepalen waar de ijsblokjesmachine komt te staan, voordat je deze aanschaft. Luchtgekoelde ijsblokjesmachines zijn over het algemeen het meest effectief voor de portemonnee, terwijl watergekoelde modellen flexibeler zijn wat betreft plaatsing.
Het verschil:
Iedere onderneming en menu is anders, het is daarom onmogelijk om precies uit te rekenen hoeveel ijs er gedurende de dag gebruikt wordt. Het is wel belangrijk om na te gaan hoeveel ijs er nodig is op de drukste momenten van de dag, om te voorkomen dat je te kort komt wanneer er klanten zitten voor een verkoelend drankje. Een druk terras wat tijdens een warme zomerdag zonder ijs komt te zitten zorgt voor verlies van inkomsten, dat is nou net wat je niet wilt tijdens dit soort dagen. Hieronder een overzicht van hoeveel ijs je over het algemeen nodig hebt onder normale omstandigheden:
Klik hier voor alle ijsblokjesmachines